Perez kikotyogta, hogy már aláírt 2023-ra? - F1VILÁG.HU

Perez kikotyogta, hogy már aláírt 2023-ra?

HIRDETÉS
Győzelemmel zárta a Forma-1-es Monacói Nagydíjat a Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Perez, a verseny leintését követően pedig jó eséllyel kikotyogta: 2023-ban is az osztrák istállót erősíti majd.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 29: Race winner Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing celebrates with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner after the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 29, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

A mexikói versenyző egész hétvégén pazar teljesítményt nyújtott, a versenyen pedig a Ferrari taktikai hibáját kihasználva magabiztos versenyzéssel győzni tudott – megszerezve ezzel F1-es pályafutása harmadik diadalát. Ez volt Perez második győzelme a Red Bull színeiben, mely csapathoz tavaly szerződött.

A mezőny egyik legrutinosabb versenyzője nemrégiben még arról beszélt, elkezdte már az egyeztetéseket a Red Bull-lal a folytatásról, jelenlegi szerződése ugyanis a szezon végén lejár. A vasárnapi verseny leintése után azonban a televíziós közvetítés során elkaphattunk egy pillanatot, amikor is Perez kikotyoghatta, már aláírta új szerződését a csapattal.

Perez épp a dobogós ceremóniára tartott, amikor a Red Bull csapatfőnökének, Christian Hornernek egy ölelés kíséretében nevetve csak annyit mondott: „Talán túl hamar írtam alá!”

A versenyt követő sajtótájékoztatón természetesen meg is kérdezték Perezt erről, ő azonban meglehetősen furcsán terelte el a témát: „Az üveg pezsgőre gondoltam. Majd kiderül.”

Csapattársa, Verstappen mindenesetre örülne, ha jövőre is a mexikói lenne a Red Bull egyik versenyzője: „Szerintem az, amit ma csináltál, segíteni fog. Csak egy kicsit!” – mondta.

Perez nevetve hozzátette: „Remélem!”

A Red Bull még nem jelentette be, ki lesz Max Verstappen csapattársa a következő idényben, Horner azonban a monacói verseny után természetesen ódákat zengett Perezről.

„Egész hétvégén bombaformában volt. Nem hiszem, hogy nekünk volt a leggyorsabb autónk, de jól dolgoztunk a dupla kerékcserénél, minden a csapatmunkáról szól” – mondta. „Egyszerűen jól meg kellett csinálni a bokszba vezető kört, illetve a kivezető kört. Checo remek kivezetőt futott, és Max is majdnem megfogta Sainzot. Fenomenális eredmény ez a csapat számára.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!