Friss hírek

Perez kikotyogta, hogy már aláírt 2023-ra?

Győzelemmel zárta a Forma-1-es Monacói Nagydíjat a Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Perez, a verseny leintését követően pedig jó eséllyel kikotyogta: 2023-ban is az osztrák istállót erősíti majd.

A mexikói versenyző egész hétvégén pazar teljesítményt nyújtott, a versenyen pedig a Ferrari taktikai hibáját kihasználva magabiztos versenyzéssel győzni tudott – megszerezve ezzel F1-es pályafutása harmadik diadalát. Ez volt Perez második győzelme a Red Bull színeiben, mely csapathoz tavaly szerződött.

A mezőny egyik legrutinosabb versenyzője nemrégiben még arról beszélt, elkezdte már az egyeztetéseket a Red Bull-lal a folytatásról, jelenlegi szerződése ugyanis a szezon végén lejár. A vasárnapi verseny leintése után azonban a televíziós közvetítés során elkaphattunk egy pillanatot, amikor is Perez kikotyoghatta, már aláírta új szerződését a csapattal.

Hirdetés
 

Perez épp a dobogós ceremóniára tartott, amikor a Red Bull csapatfőnökének, Christian Hornernek egy ölelés kíséretében nevetve csak annyit mondott: „Talán túl hamar írtam alá!”

A versenyt követő sajtótájékoztatón természetesen meg is kérdezték Perezt erről, ő azonban meglehetősen furcsán terelte el a témát: „Az üveg pezsgőre gondoltam. Majd kiderül.”

Csapattársa, Verstappen mindenesetre örülne, ha jövőre is a mexikói lenne a Red Bull egyik versenyzője: „Szerintem az, amit ma csináltál, segíteni fog. Csak egy kicsit!” – mondta.

Perez nevetve hozzátette: „Remélem!”

A Red Bull még nem jelentette be, ki lesz Max Verstappen csapattársa a következő idényben, Horner azonban a monacói verseny után természetesen ódákat zengett Perezről.

„Egész hétvégén bombaformában volt. Nem hiszem, hogy nekünk volt a leggyorsabb autónk, de jól dolgoztunk a dupla kerékcserénél, minden a csapatmunkáról szól” – mondta. „Egyszerűen jól meg kellett csinálni a bokszba vezető kört, illetve a kivezető kört. Checo remek kivezetőt futott, és Max is majdnem megfogta Sainzot. Fenomenális eredmény ez a csapat számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!