Pérez: Kulcsfontosságúak az új fejlesztések – F1VILÁG.HU

Pérez: Kulcsfontosságúak az új fejlesztések

HIRDETÉS

Sergio Pérez, a Force India ifjú versenyzője szerint kulcsfontosságú lenne, hogy új fejlesztéseik működjenek a hétvégi Spanyol Nagydíjon.


Sergio Pérez, a Force India ifjú versenyzője szerint kulcsfontosságú lenne, hogy új fejlesztéseik működjenek a hétvégi Spanyol Nagydíjon.

A legtöbb csapathoz hasonlóan természetesen a silverstone-i központú alakulat is komoly újításokkal készül a barcelonai hétvégére. Miután a Force India története legjobb idénykezdését produkálta – Bahreinben Pérez dobogóra állhatott –, a cél természetesen nem más, minthogy tovább fejlődjenek, és a következő versenyeken is a legjobb helyekért harcoljanak.

Bár a Mercedes alakulata óriási fölényben van, az üldözőboly rendkívül szoros, éppen ezért Pérez is pontosan tudja, ha lemaradnak a fejlesztési versenyben, nagy bajba kerülhetnek.

„Elengedhetetlen, hogy előrelépéseket tegyünk Barcelonában” – mondta a mexikói az AUTOSPORT-nak.

„Kulcsfontosságú lesz, hogy megtartsuk a lendületet. Csapaként sikerült jó ritmust elkapni, és most innen kell tovább javulnunk.”

A Force India remekül együtt tud dolgozni motorpartnerével, a Mercedesszel, a következő időszakban azonban az autó aerodinamikájára is nagy hangsúlyt kell fektetniük.

„Több leszorítóerőre lesz szükség. Láthatjuk, hogy mindenki arra törekszik, hogy javuljon a hátsó tapadás – szóval jó volna, ha egy kicsit növelni tudnánk az autó leszorítóerejét.”

„Remélem, hogy az új fejlesztési csomagnak hála harcolni tudunk majd a nagyfiúkkal. Nagyszerű volna, ha az autó továbbra is jó maradna, és bizony remek lehetőségeink vannak a fejlődésre.”

Pérez csapattársa, Nico Hülkenberg semmi okát nem látja annak miért ne tudnák tartani az élcsapatok fejlesztési tempóját.

Hirdetés

„Szerintem tartani tudjuk. Persze nehéz erről beszélni, de amit hallottam, az az, hogy remek munkát végeztek a gyárban, és vannak még dolgok érkezőben. Nagyon optimista vagyok, hiszem, hogy versenyképesek lehetünk az idény során” – nyilatkozta a német.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!