Perez küszködéséről beszélt, majd elismerte, csodálja Verstappent - F1VILÁG.HU

Perez küszködéséről beszélt, majd elismerte, csodálja Verstappent

A Red Bull versenyzője, Sergio Perez elismerte, csodálja csapattársát, Max Verstappent, aki mindig és mindenhol képes csúcsteljesítményt nyújtani, és rendkívül gyorsan tud alkalmazkodni a változó körülményekhez.

Verstappen idén elképesztő dominanciát mutat a Forma-1-ben: az eddigi 16 versenyből 13-at megnyert, harmadik világbajnoki címét pedig már a jövő hétvégi Katari Nagydíjon bebiztosíthatja. Csapattársának, Sergio Pereznek tehát már csak halovány matematikai esélye van a vb-trófea elhódítására, pedig a szezon ígéretesen indult számára, hiszen az évad első 4 futamából 2-t megnyert.

A mexikói pilóta most egy interjúban beszélt arról, hogyan és miért maradt le ennyire csapattársától, Verstappentől.

„Amikor a szezon elkezdődött, az autó tökéletesen feküdt nekem. Viszont az autók fejlődnek az évad során. Miami után egyre kevésbé és kevésbé feküdt az én stílusomnak” – idézi Perezt a De Limburger című lap. „Szóval volt egy másik autóm, ami nem feküdt nekem, és aztán számos alkalommal nem tudtam bejutni a Q3-ba, ami miatt visszaesett az önbizalmam, és a vezetés is kevésbé volt élvezetes.”

„Max nagyon gyorsan tud alkalmazkodni, nekem több nehézséget okoz ez. Képes többet kihozni az autóból, és ezt minden hétvégén meg tudja csinálni – ez kétségkívül olyan, amit csodálok benne. Max mindig és mindenhol a legjobb képességei szerint teljesít, mindig 100 százalékon. Azt gondolom, ez a legkülönlegesebb benne. Emellett pedig kemény munkás is, aki nagyon jól tudja, miért is sikeres.”

„Ha a dolgok rosszra fordulnak, akkor is pontosan tudja, hogy ez miért történik. A szezon elején a világbajnoki címért voltam harcban, ez azonban májusban megváltozott. Nincs önbizalmam vezetés közben, számos alkalommal nem tudtam bejutni az időmérő utolsó szakaszába, ami nagyon nehéz volt.”

Az idei küszködés ellenére Perez hisz abban, hogy 2024-ben megerősödve térhet majd vissza.

„Meggyőződésem, hogy jövőre esélyem lehet a világbajnoki címre” – fogalmazott a mexikói.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!