Friss hírek

Perez: Lehettek volna elnézőbbek a versenybírók!

Lehettek volna egy kicsit elnézőbbek vele szemben a Forma-1-es Olasz Nagydíj stewardjai – ezt nyilatkozta a monzai versenyt követően Sergio Perez, aki egy büntetés miatt veszítette el dobogós eredményét hétvégén.

Perez 5 másodperces időbüntetést kapott a leintést követően, mert a 4-es kanyarban úgy előzte meg Charles Leclerc Ferrariját, hogy közben elhagyta a pályát. A versenybírók szerint a Red Bull versenyzője tartós előnyt szerzett, ezért büntették meg.

A mexikóit hiába intette le a 3. helyen a kockás zászló, a büntetés után csak az 5. helyen zárt Valtteri Bottas és Leclerc mögött.

„Igen, nagy kár, hogy nem lett meg a dobogó” – mondta csalódottan Perez. „A pályán szerintem megszereztük, de később elveszítettük, és hogy őszinte legyek, egy kicsit többet vártunk a versenybíróktól, mert nem volt hová mennem, szóval vagy levágom a kanyart, vagy összeütközöm Charles-lal.”

„Tudom, hogy ez a szabály, de csapatként szerintem azt gondoltuk: ’egy kicsit talán lehetnének elnézőbbek itt’, de nem így történt.”

Arra a kérdésre, hogy vissza tudta-e volna adni a pozíciót Leclerc-nek, Perez így felelt: „Minden túl gyorsan történt, Valtteri pedig nagyon közel volt hozzá, szóval úgy döntöttünk, hogy megyünk tovább, arra gondolva, hogy esetleg beszélhetünk a stewardokkal.”

„A Mercedes előtt voltunk, de sajnos a büntetés után kikaptunk Valtteritől. Azt hiszem, ez volt ez a pálya, melyről tudtuk, hogy túl erősek lesznek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!