Perez: Szerencsére nem durrant el a kerekem - F1VILÁG.HU

Perez: Szerencsére nem durrant el a kerekem

Sergio Perez izzasztó csatában nyert futamot a Forma-1-es Azeri Nagydíjon, ahol a biztonsági autós fázisból és egy falérintésből is szerencsésen jött ki.

Tovább öregbítette „az utcák királya” hírnevét Sergio Perez, aki a bakui futamon a harmadik pozícióból rajtolva nyerte meg az 51 körös Forma-1-es viadalt. A Red Bull pilótája a verseny első harmadában életbe lépő biztonsági autós fázis során ugrott az élre, amikor Nyck de Vries falba állította az autóját. A pole-pozícióból rajtoló Charles Leclerc-t már korábban megelőzte, az élen álló Max Verstappent pedig annak köszönhetően ugrotta át, hogy a biztonsági autó mögött körülbelül tíz másodpercet nyert a kerékcseréje során.

„Ma minden a kezünkre játszott. Már az elején jó helyzetbe kerültünk, de aztán az érkező biztonsági autó mögött mindenki feltorlódott, így egy új verseny kezdődött a kemény keverékű abroncsokon” – magyarázta Perez.

 

Az újraindítást követően Verstappen végig Perez nyomában loholt, ám támadási közelségbe egyszer sem került. Ennek ellenére Perez elismerte, nagyon nehéz dolga volt a szűk utcai pályán Verstappen előtt maradnia.

„Szerintem nagyon szoros volt kettőnk között. Ma ő és én is a maximumot hoztuk – mindketten érintettük néhányszor a falat, és amilyen tempóra kényszerített, azzal nagyon megnehezítette a dolgomat.”

Perez a 15-ös kanyarban egy alkalommal csúnyán eltalálta a jobb oldali betonfalat. Még a csapata is rákérdezett, hogy mi történt vele.

„Keményen eltaláltam. Abból a szögből kicsit szerencsém is volt, hogy nem robbant fel a kerék” – ismerte el a mexikói, aki ennek ellenére 2,1 másodperces előnnyel ért célba Verstappen előtt, így hat pontra megközelítette a világbajnoki tabella éllovasát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez: Szerencsére nem durrant el a kerekem
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!