Perez majdnem elütötte a pályabírókat Monacóban

Fotó: Racing Point
Sergio Perez, Racing Point RP19
Sergio Perez, a Racing Point versenyzője szerint óriási szerencse, hogy senki nem sérült meg abban az incidensben amikor két pályabíró átszaladt előtte a pályán a Monacói Nagydíj versenyén.

Perez a biztonsági autós periódus alatt hajtott a bokszba kerékcserére, majd onnan kijövet két pályabíróval találta szemben magát – egyiküknek éppen, hogy sikerült átszaladnia a pályán, míg a másikuknak pedig megállni sikerült.

A mexikói pilóta így kettejük között hajtott el, és erősen fékeznie kellett – ám megállni nem tudott volna előttük. 

Perez rádión rögtön jelezte a csapatnak: „Mi volt ezzel a két pályabíróval? Majdnem megöltem!” 

„Nem tudom, láttátok-e, de a biztonsági autós periódus alatt egy pályabíró átszaladt előttem, és majdnem átmentem rajta. Ők éppen szaladtak vissza, én pedig jöttem ki a bokszból” – nyilatkozta Perez a futamot követően. 

„Fékeznem kellett, és nagyon szerencsés – és ők is szerencsések voltak, hogy elkerültem őket. Ők általában nagyon jól végzik a dolgukat, de végső soron a biztonság az, ami számít. A legfontosabb pedig a pályabírók és a versenyzők biztonsága.

A Racing Point versenyzője posztolta is a videót Twitteren: „Ez az eset után nagyon örülök a mai nap végkimenetelének. Hogy mindannyian biztonságban és épségben hazamehetünk a családunkhoz. A pályabírók biztonsága érdekében remélem, hogy ez soha többet nem fordul elő!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!