Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Perez már a nyári szünet előtt tudta, maradhat a Red Bullnál

Sergio Perez már a nyári szünetet megelőzően tudta, 2022-ben is megtarthatja helyét a Red Bull Forma-1-es csapatánál.

Az energiaital-gyárosok péntek délután jelentették be, jövőre is Perez lesz Max Verstappen csapattársa. A rutinos mexikói idén eddig egy győzelmet és egy további dobogós eredményt szerzett, a Belga Nagydíj helyszínén pedig elárulta, már egy ideje tudja, hogy megtarthatja helyét a csapatnál.

„Úgy mehettem el a nyári szünetre, hogy tudtam, mit fogok csinálni jövőre” – mondta Perez. „De nyilván mindenki elment a nyári szünetre, szóval tovább tartott a dolgok előkészítése.”

„Most pénteken írtam alá a szerződést, amikor mindenki visszatért, és igen, már elég régen megállapodtunk. Néhány versennyel ezelőtt Helmut [Marko] és Christian [Horner] már jelezték nekem, hogy boldogan megtartanának, és hogy nem kellene másfelé nézelődnöm.”

„Velem szerették volna folytatni, és ez fordítva is így volt, szóval mindkét fél számára világos volt, hogy közös utakon akarjuk folytatni.”

Perez beszélt arról is, nem tárgyalt egyetlen más csapattal sem. A mexikói nagy lehetőségként tekint 2022-re.

„Komoly jelentőség, jövőre mindenki a nulláról kezd majd” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Nem titok, hogy időnként küszködök azzal, hogy a legtöbbet hozzam ki az autóból, szóval most a teljes képet látva néhány olyan dologra is gondolhatok, ami hatással lehet a jövő évi versenyautóra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!