Perez már a rajtnál legyűrné a Mercedeseket - F1VILÁG.HU

Perez már a rajtnál legyűrné a Mercedeseket

HIRDETÉS
Nem elégedett a Forma-1-es Francia Nagydíj időmérő edzésén megszerzett 4. helyével a Red Bull rutinos versenyzője, Max Verstappen. A mexikói mindenképp javítani szeretne vasárnap, így már a rajtnál igyekszik nyomást helyezni a Mercedesekre.
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 19: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and a team member in the Pitlane during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 19, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A szombati kvalifikáción Max Verstappen szerezte meg a rajtelsőséget, mellőle pedig a vb-címvédő Lewis Hamilton rajtolhat majd.

A két bajnokaspiráns mögött Valtteri Bottas végzett a 3. helyen, megelőzve Perezt, aki az időmérő végén elismerte, elkövetett egy hibát, ez pedig sokba került ma neki.

„Nem volt ideális időmérő, mert szerintem az első sor kibérlése elérhető lett volna, de sajnos hibáztam az utolsó Q3-as körömben, ami miatt nem lett elég jó a köridő” – mondta a mexikói.

„Jó irányba haladtunk, és kényelmesen éreztem magam az autóban, de a 12-es kanyarban szélesen fordultam a kerékvetőn, és annyi volt a körömnek. De a vasárnap a lényeg, és jobb tempónk van, mint az időmérőn, szóval harcban lehetünk.”

Perez azt mondja, mindent megtesz azért, hogy legyűrje a Mercedeseket vasárnap, és hozzásegítse a Red Bullt idei első kettős győzelméhez.

„Nagyon szoros küzdelem vár ránk a Mercedesszel, szóval az első körtől kezdve nyomást helyezek majd rájuk. A rajtjaim jók voltak eddig, szóval a terv az, hogy rögtön az elején nyerek néhány pozíciót, és aztán megpróbálunk kettős győzelmet szerezni a csapatnak.”

„Azt gondolom, a verseny a gumikezelésen múlik majd, szóval remélhetőleg ezen a téren jobbak lehetünk náluk. De bárhogy is lesz, látványos futam vár a rajongókra, és várom már a holnapot!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!