Friss hírek

Perez már a rajtnál legyűrné Verstappent, majd dobogóra állna

Sergio Perez nagyon lelkes visszatérését követően: a Racing Point F1-es pilótája szeretne a dobogóért küzdeni a Spanyol Nagydíj vasárnapi versenyén.

Perez a Spanyol Nagydíjra végre visszatérhetett a mezőny tagjai közé, miután koronavírus-fertőzéséből kigyógyult: a mexikói pilóta az időmérő edzésen a 4. helyre kvalifikálta magát, és határozott céljai vannak a versenyre is. 

A Racing Point versenyzője a dobogót tűzte ki célul, és mivel tudja, hogy autójuk versenytempója jelenleg elmarad a Red Bulltól és a Mercedestől, reméli, hogy a rajtnál Verstappen elé tud kerülni. 

„Ha tudunk egy jó rajtot venni, és Max elé tudunk kerülni, akkor talán magunk mögött tudjuk őt tartani” – mondta Perez. „Ez nem könnyű pálya előzés szempontjából, és a spórolás és a gumikezelés szempontjából sem, extrém lesz.”

„Nincs meg igazán a tempónk ahhoz, hogy legyőzzük a Red Bullt, különösen a Mercedest, de ki tudja? Ha az első körben előre tudunk kerülni, akkor ki tudja.

A mezőny tagjai már az előző versenyhétvégén, Silverstone-ban is küszködött a gumikezeléssel, és Barcelonában sem lesz egyszerű dolguk a nagy meleg miatt. 

„Tényleg azon múlik, hogy hogy megy majd az első kör, milyen a hőmérséklet és a szél” – mondta Perez. „A szélnek nagy hatása van az egyensúlyra, és arra, hogy mennyire csúszkálunk. Nagyon nyitott minden holnapra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!