Perez: Már az első kanyarban is majdnem eldobtam - F1VILÁG.HU

Perez: Már az első kanyarban is majdnem eldobtam

HIRDETÉS
Sergio Perez szerint a Red Bullnál nem végeztek elég jó munkát a Monacói Nagydíj hétvégéjén a gumik felmelegítésével, ennek tudható be az időmérő végén történt balesete, valamint az is, hogy nem tudták tartani a lépést a Ferrarival.
CIRCUIT DE MONACO, MONACO - MAY 27: Sergio Perez, Red Bull Racing RB18 during the Monaco GP at Circuit de Monaco on Friday May 27, 2022 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A mexikói versenyző a kvalifikáció utolsó percében, a záró gyorskörök során csúszott meg és csapta autójának hátulját az alagút bejárata előtti szalagkorlátba, az emiatt belengetett piros zászló pedig idejekorán véget vetett az időmérőnek, több versenyzőt is megfosztva az utolsó próbálkozás esélyétől. Ő maga végül a harmadik helyen végzett, és csapattársát, Max Verstappent is legyőzte, az utolsó körét azonban a hiba előtt sem érezte túl jónak.

„Egyszerűen csak kár azért, ami történt. Szerintem jobb tempónk volt annál, mint amit mutattunk, de mégsem harcolhattunk a pole-ért, mert a gumik, különösen az utolsó szett, nem melegedtek fel kellően. Már az 1-es kanyarban is majdnem eldobtam az autót, és el kell ismernünk, hogy ma nem végeztünk jó munkát ezen a téren” – mondta a mexikói.

„Próbáltam korán a gázra lépni, de amint megérintettem, máris éreztem, hogy a hátsó gumik nem tapadnak be, és elment alólam az autó. Aztán meglepetésként ért, hogy még Carlos is eltalált. Sajnálom, ami történt, de hát ez Monaco.”

Bár a Red Bull hátulja alaposan összetört a balesetben, ezzel túlórát adva a csapat szerelőinek, Perez nem tart attól, hogy Charles Leclerc tavalyi sorsát átélve nem tudna majd odaállni a vasárnapi rajthoz. „Rosszul nézett ki, de rendben kell lennie holnapra” – zárta rövidre a sérülés mértékét érintő találgatásokat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!