Friss hírek

Perez már fontolgatja a visszavonulást

Sergio Perez, Racing Point speaks to the media
Jó eredmények nélkül nem fog sokáig a Forma-1-ben maradnia Sergio Perez – ezt maga a mexikói versenyző nyilatkozta a minap egy interjúban. A rutinos pilóta azt reméli, csapata, a Racing Point 2021-ben közelebb tud kerülni az élmezőnyhöz.

Perez 2020-ban 10. F1-es szezonját kezdi meg, jelenleg érvényes szerződése pedig 2022 végén jár le.

A 29 esztendős versenyző szerint a 2021-es szabályváltozások komoly lehetőséget kínálnak csapatának, azt azonban elismerte, ha ekkor is a középmezőnyben kell harcolnia, nem valószínű, hogy marad a Forma-1-ben.

„Ami reményt ad nekem, az a szabályváltozás, és hogy tudom, mi folyik most a csapatnál” – nyilatkozta Perez.

„Úgy értem, reálisan kell látnom a helyzetet. Nem lehetek ott a Mercedesnél, vagy a Ferrarinál. És ez egy fantasztikus csapat. Sokan szeretnének itt lenni, főleg amiatt, ami a színfalak mögött zajlik. Szóval ez egy remek lehetőség.”

„De nyilván ez lesz a 10. évem az F1-ben. Ha továbbra is így mennek a dolgok, nem hiszem, hogy 2022-nél tovább folytatom a pályafutásomat. Három év a Forma-1-ben gyorsan elrepül. Nagyon optimista vagyok, és készen állok arra, hogy győzelmekért harcoljak, és mindent beleadok.”

Perez azt mondja, ha egy topcsapat kínálna ülést számára, a Racing Point nem állna az útjába.

„Olyan régóta vagyok már ennél a csapatnál, hogy a második családommá váltak. Szóval szerintem mindenki nagyon boldog lenne, ha egy topcsapat kínálna nekem lehetőséget. Biztos, hogy megadják nekem a lehetőséget.”

„De ha nem így lesz, akkor is egy fantasztikus hely ez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!