Friss hírek

Perez már kezdi a saját útját járni a beállításokkal

Egyre jobban kiismeri a Red Bull Forma-1-es csapatának idei versenyautóját Sergio Perez, aki rutinnak köszönhetően már elkezdte a saját útját járni a beállítások tekintetében.

A mexikói versenyző idén szerződött át a Red Bull Racinghez, ahol Max Verstappen csapattársaként kell bizonyítania. Perez nem is vallott szégyent, Bakuban versenyt is nyert, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata jelenleg élen áll a világbajnoki összetettben.

Annak érdekében, hogy Perez hamarabb kiismerje a Red Bull autóját, kezdetben Verstappen beállításait használta, nehogy véletlenül rossz irányba induljanak el. Mostanra azonban a rutinos pilóta már elkezdte a saját útját járni ezen a téren is.

„Sokat vizsgálgattuk az autót. Kihasználtuk ezt a lehetőséget arra, hogy jobban megismerjük az autót azokkal a referenciapontokkal, amik a rendelkezésünkre álltak. És így végül megfelelő változtatásokat tudtunk elvégezni” – mondta a mexikói.

„Fokozatosan kezdem megtalálni a saját utam, a saját irányom. És igen, amikor a két autó nem ugyanolyan specifikációjú, nem ugyanaz az aerodinamikai specifikáció, akkor nehezebb összehasonlításokat végezni, nehezebb összehasonlítani a beállításokat. Szóval fontos, hogy ebben az esetben megtaláltuk a saját utunkat.”

Perez jelenleg a bajnoki pontverseny 3. helyét foglalja el Max Verstappen és Lewis Hamilton mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!