Friss hírek

Perez már Monaco előtt meggyőzte a Red Bullt a folytatásról

A Red Bull F1-es istállójának tanácsadója elárulta, Sergio Perez már a Monacói Nagydíj pénteki napján tudta, hogy még évekig számítanak a szolgálataira. A futamgyőzelme csak hab volt a tortán.

Sergio Perez a múlt hétvégi jól megérdemelt győzelmét követően ejtett el egy mondatot, amire egyszerre tömegek kapták fel a fejüket. A mexikói pilóta a Monacói Nagydíj dobogója felé igyekezve csapatfőnökével, Christian Hornerrel váltott pár szót, amikor nevetve úgy fogalmazott, „talán túl hamar írtam alá”. Az aláírás alatt kétségkívül a szerződéshosszabbítást értette, amit a csapat nem sokkal később hivatalosan is megerősített.

Az istálló tanácsadója, Helmut Marko a bejelentés kapcsán elárulta: a Red Bull napokkal Perez győzelme előtt előkészítette a szerződéshosszabbítást, ami kétségkívül extra motivációval szolgált a pilóta számára.

Hirdetés
 

„A Monacói Nagydíj előtti pénteken ajánlottunk fel számára szerződéshosszabbítást. Ezt követően még motiváltabbá vált. Nagyon jó, hogy ilyen párossal rendelkezünk, idén már az ötödik futamgyőzelemnél tartunk” – fogalmazott az osztrák.

Perez az aláírást követően egész hétvégén gyorsabb volt a világbajnok Verstappennél, és végül a futamgyőzelmének hála 15 pontra megközelítette a vb-éllovas csapattársát. A két pilóta helyzete tehát élesedik, de Marko nem gondolja, hogy bármikor elmérgesedne a viszonyuk. Arra a rivális Ferrarinál nagyobb esélyt lát.

„Max nyugodt marad, van elég önbizalma. Most ők [a Ferrari] vannak nyomás alatt. Charles Leclerc-nek meggyűlik a baja ezzel és az elkövetett hibákkal, de ilyen a versenyzés. Monacóban arra kényszerítettük őket, hogy reagáljanak a bokszkiállásunkra, és rosszul reagáltak” – vázolta álláspontját.

Perez új szerződése 2024 végéig szól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!