Friss hírek

Perez: Már sokkal jobban értem a Red Bull autóját

Rendkívül nagy előrelépéseket tett a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon a Red Bull autójának megértése szempontjából Sergio Perez. A mexikói versenyző minderről Imolában beszélt csütörtökön.

Miközben Max Verstappen a győzelemért harcolhatott Bahreinben, Pereznek nem volt könnyű hétvégéje: az időmérőn nem jutott tovább a Q3-ba, a versenyt pedig csak a bokszutcából kezdhette meg, miután versenyautója a felvezető körben nemes egyszerűséggel megállt.

Perez végül remek teljesítményt nyújtva a mezőny végéről az 5. helyig zárkózott fel, és elmondása szerint rengeteget fejlődött az idény első versenyhétvégéjén.

Hirdetés
 

„Óriási előrelépéseket tettem Bahreinben az autó megértése szempontjából” – mondta a mexikói versenyző Imolában. „Nagyon könnyű lett volna elveszni, és elindulni egy olyan irányba, amitől nem lesz gyorsabb az autó.”

„Remek referenciapontjaink vannak Maxnak köszönhetően, ahogy ő vezeti az autót, és hogy láthatjuk, neki milyen gondjai vannak. Azt gondolom, ez a kulcs, meg kell próbálnunk nem elkülönülni túlságosan. Neki meglehetősen jó alapjai vannak abban, hogy a legtöbbet hozza ki az autóból, szóval úgy gondolom, hogy amennyire csak lehet, ebben a működési tartományban kell lennünk.”

Perez azt mondja, nem tartja hibás döntésnek, hogy a bahreini időmérőn a közepes keverékkel próbált továbbjutni a Q3-ba, hiszen a tempójuk alapvetően megvolt ehhez. Sőt, azóta kiderült, a fékekkel is probléma volt, ez pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy végül nem jutott a top 10-be az időmérőn.

„Változtathattunk volna a stratégián az etap végén. De nagyon magabiztos voltam, mert csak 3 tizedet veszítettem egy kanyarban azzal, hogy elkövettem egy hibát” – magyarázta Perez. „Szóval biztos voltam abban, hogy sikerül megfutnom a kívánt köridőt.”

„De volt egy kis problémánk a fékekkel, amire csak később derült fény, most pedig már értjük, mi ment félre. Azt gondolom, ha nincs ez a probléma, továbbjutottam volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez: Már sokkal jobban értem a Red Bull autóját
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj TV-közvetítései
Russell és Norris támogatják a kevesebb edzést
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!