Perez: Már tudjuk, mit szúrtunk el az időmérőn - F1VILÁG.HU

Perez: Már tudjuk, mit szúrtunk el az időmérőn

Az 5. helyen ért célba a vasárnapi Magyar Nagydíjon a Red Bull versenyzője, Sergio Perez – a mexikói azt mondja, remek versenyt futott, és pontosan tudják már, mit szúrtak el az időmérőn.

A rutinos pilóta számára nehezen alakult a hungaroringi hétvége, az időmérőn pedig a Q3-ba sem jutott be, így a tegnapi versenyt csak a 11. helyről kezdhette meg. Perez egész egyszerűen tempóhiánnyal küszködött, a futamon viszont saját bevallása szerint kényelmesebben érezte magát a Red Bull autójában.

„Határozottan jó volt a tempónk, főleg ilyen körülmények között” – mondta a mexikói a Sky Sports F1 televíziónak. „Sikerült jobb tempót kihozni az autóból, szóval kétségkívül jó versenyt futottunk. Határozottan kényelmesebben éreztem magam az autóban a versenyen. Szóval remek fejlődést értünk el, főleg a futamon.”

Perezt a hétvége korábbi szakaszában a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is kritizálta, mondván, „átállt nyári üzemmódra”, a mexikói viszont azt mondja, fontos leckéket tanultak meg ezen a hétvégén.

„Most már értjük, mit csináltunk rosszul az időmérőn” – mondta Perez. „Remélhetőleg, amikor visszajövünk a nyári szünet után, sokkal erősebbek tudunk lenni. Szerintem döntő fontosságú lesz, hogy valóban így legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!