Perez: Már tudjuk, mit szúrtunk el az időmérőn - F1VILÁG.HU

Perez: Már tudjuk, mit szúrtunk el az időmérőn

HIRDETÉS
Az 5. helyen ért célba a vasárnapi Magyar Nagydíjon a Red Bull versenyzője, Sergio Perez – a mexikói azt mondja, remek versenyt futott, és pontosan tudják már, mit szúrtak el az időmérőn.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 31: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing prepares to drive on the grid during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 31, 2022 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A rutinos pilóta számára nehezen alakult a hungaroringi hétvége, az időmérőn pedig a Q3-ba sem jutott be, így a tegnapi versenyt csak a 11. helyről kezdhette meg. Perez egész egyszerűen tempóhiánnyal küszködött, a futamon viszont saját bevallása szerint kényelmesebben érezte magát a Red Bull autójában.

„Határozottan jó volt a tempónk, főleg ilyen körülmények között” – mondta a mexikói a Sky Sports F1 televíziónak. „Sikerült jobb tempót kihozni az autóból, szóval kétségkívül jó versenyt futottunk. Határozottan kényelmesebben éreztem magam az autóban a versenyen. Szóval remek fejlődést értünk el, főleg a futamon.”

Perezt a hétvége korábbi szakaszában a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is kritizálta, mondván, „átállt nyári üzemmódra”, a mexikói viszont azt mondja, fontos leckéket tanultak meg ezen a hétvégén.

„Most már értjük, mit csináltunk rosszul az időmérőn” – mondta Perez. „Remélhetőleg, amikor visszajövünk a nyári szünet után, sokkal erősebbek tudunk lenni. Szerintem döntő fontosságú lesz, hogy valóban így legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!