Perez még 2024 után is maradni akar a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Perez még 2024 után is maradni akar a Forma-1-ben

Egyelőre még nem gondolkodik a Forma-1-ből való távozáson Sergio Perez – a mexikói pilótának 2024 végéig van érvényes szerződése a Red Bull csapatával, ő viszont nehezen tudja elképzelni, hogy akkor be is fejezi majd a versenyzést a száguldó cirkuszban.

Pedig Perez igencsak rutinosnak számít már az F1-es mezőnyben: 32 évesen 226 versenyen van már túl, tavaly pedig megkapta élete újabb nagy lehetőségét azzal, hogy a Red Bullhoz szerződhetett. Bár csapattársa, Max Verstappen lett a tavalyi év legjobbja, az energiaital-gyárosok nagyon elégedettek a teljesítményével – olyannyira, hogy 2024 végéig szerződést hosszabbítottak vele. Perez nemrég egy interjúban beszélt arról, nem foglalkoztatja még a visszavonulás gondolata.

„2024 végéig van szerződésem, de nem tudom elképzelni, hogy akkor be is fejezem a pályafutásomat” – idézi a mexikói pilóta szavait a Sport Bild című német lap. „Még túl fiatal vagyok ehhez, és túlságosan is élvezem! Még akkor is, ha a sport rengeteg időt felemészt. De így megy ez!”

A mexikói pilóta elárulta, bár nagy szerelem számára a Forma-1, valójában úgy érzi, meglesz majd nélküle, ha lejár az ideje a sportban.

„A Forma-1 az ember életévé válik. Nem tudod csak úgy magad mögött hagyni. De végső soron nekem azért mégsem lesz majd annyira nehéz. Az életem legcsodálatosabb pillanatainak semmi köze a versenyzéshez. Ott van például a gyermekeim születése. De még a legegyszerűbb dolgok is rengeteget jelentenek számomra. Amikor 20 pezóért veszek egy tacót Mexikóban, és a családommal töltöm az időmet – ezek olyan pillanatok, amiket a Forma-1-ben nem tapasztalsz meg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!