Perez még 2024 után is maradni akar a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Perez még 2024 után is maradni akar a Forma-1-ben

HIRDETÉS
Egyelőre még nem gondolkodik a Forma-1-ből való távozáson Sergio Perez – a mexikói pilótának 2024 végéig van érvényes szerződése a Red Bull csapatával, ő viszont nehezen tudja elképzelni, hogy akkor be is fejezi majd a versenyzést a száguldó cirkuszban.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 07: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 07, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Pedig Perez igencsak rutinosnak számít már az F1-es mezőnyben: 32 évesen 226 versenyen van már túl, tavaly pedig megkapta élete újabb nagy lehetőségét azzal, hogy a Red Bullhoz szerződhetett. Bár csapattársa, Max Verstappen lett a tavalyi év legjobbja, az energiaital-gyárosok nagyon elégedettek a teljesítményével – olyannyira, hogy 2024 végéig szerződést hosszabbítottak vele. Perez nemrég egy interjúban beszélt arról, nem foglalkoztatja még a visszavonulás gondolata.

„2024 végéig van szerződésem, de nem tudom elképzelni, hogy akkor be is fejezem a pályafutásomat” – idézi a mexikói pilóta szavait a Sport Bild című német lap. „Még túl fiatal vagyok ehhez, és túlságosan is élvezem! Még akkor is, ha a sport rengeteg időt felemészt. De így megy ez!”

A mexikói pilóta elárulta, bár nagy szerelem számára a Forma-1, valójában úgy érzi, meglesz majd nélküle, ha lejár az ideje a sportban.

„A Forma-1 az ember életévé válik. Nem tudod csak úgy magad mögött hagyni. De végső soron nekem azért mégsem lesz majd annyira nehéz. Az életem legcsodálatosabb pillanatainak semmi köze a versenyzéshez. Ott van például a gyermekeim születése. De még a legegyszerűbb dolgok is rengeteget jelentenek számomra. Amikor 20 pezóért veszek egy tacót Mexikóban, és a családommal töltöm az időmet – ezek olyan pillanatok, amiket a Forma-1-ben nem tapasztalsz meg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!