Perez még nem elégedett, „érdekes” szombatra számít - F1VILÁG.HU

Perez még nem elégedett, „érdekes” szombatra számít

HIRDETÉS
Sergio Perez, a Red Bull F1-es pilótája nem gondolja, hogy bármi előnye származik abból a hétvégén, hogy korábban már vezetett a katari versenypályán.
LOSAIL INTERNATIONAL CIRCUIT, QATAR - NOVEMBER 19: Sergio Perez, Red Bull Racing RB16B during the Qatar GP at Losail International Circuit on Friday November 19, 2021 in Losail, Qatar. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)

Perez mellett csupán Nikita Mazepin, a Haas versenyzője az, aki már versenyzett a mezőnyből a katari pályán – ám a mexikói nehezen idézte fel emlékeit.

„Amikor fiatalabb voltam, vezettem ezen a pályán, és lassan emlékszem is rá, ahogy kint vagyok a pályán. De nem érzem, hogy ez bármi előnyt jelentene számomra a többiekkel szemben” – mondta a Red Bull pilótája.

A mexikói az első és a második szabadedzésen is a 8. pozícióban végzett, így még bőven van min dolgozniuk: a csapat az egyensúllyal egyelőre nem elégedett.

„Úgy gondolom, ma jól indítottunk, de az edzéseken elvégeztünk néhány módosítást, és át kell néznünk ezeket, különösen a lágy gumikon. Kicsik a különbségek, remélhetőleg az időmérőn erősek leszünk” – mondta.

„Ez egy érdekes helyszín, különösen az, hogy nagyon más nappal és este. Nem könnyű pálya, szombaton pedig arra számítunk, hogy megváltozik a szél, szóval érdekes lesz látni, hogy mi történik. Úgy gondolom, még lesz dolgunk éjszaka, mert nem vagyunk teljesen elégedettek az autó egyensúlyával, szóval megpróbálunk ezen módosítani holnapig.”

„A következő mérvadó edzés az időmérő lesz, szóval megpróbáljuk a lehető legjobban kielemezni a második szabadedzést, és pozitív irányban továbbhaladni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!