Friss hírek

Perez: Még nem tartok ott az autóval, ahol szeretnék

Bár a legutóbbi versenyen, Azerbajdzsánban megszerezte első győzelmét a Red Bull Racing színeiben, Sergio Perez azt mondja, még mindig nem tudott annyira összecsiszolódni az energaital-gyárosok autójával, mint szeretne.

A mexikói versenyző idén Alex Albon helyét vette át a Red Bullnál, ahol Max Verstappen csapattársaként kell helytállnia.

Perez korábban azt mondta, körülbelül 5 versenyhétvégére lesz szüksége ahhoz, hogy valamelyest összeszokjon idei autójával, a szezon 6. versenyén, Bakuban pedig – némi szerencsével ugyan, de – összejött a győzelem.

„Először is nagyon-nagyon büszke vagyok. Ez a győzelem tényleg megmutatja, mennyi munkát fektettünk ebbe az egészbe január elseje óta” – mondta a Red Bull versenyzője.

„És azt is bizonyítja, hogy a kemény munka mindig kifizetődik, szóval nagyon büszke vagyok. Nagy lökést ad ez az egész csapatnak, hiszen tudjuk, hogy két autóval is képesek vagyunk harcolni. Nagyon meg akarjuk nyerni az idei bajnokságot.”

Perez azt mondja, nagyon nehéz volt az azeri verseny, hiszen folyamatosan maga mögött kellett tartania a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont.

„Nagyon nehéz volt, mert ha az ember tiszta pályán autózik, tud azért vigyázni a gumikra, tud spórolni egy kicsit az üzemanyaggal. Nekem viszont a bokszból kijövet rögtön bele kellett csapnom a lecsóba, hideg gumikkal. A 2-es kanyartól kezdve keményen kellett nyomnom, hogy magam mögött tartsam Lewist körről körre. Valahányszor úgy gondoltam, hogy egy kicsit pihentetem az abroncsaimat, azonnal ott volt a fenekemben. Szóval körről körre keményen kellett nyomnom.”

Perez a piros zászlós versenymegszakítást követően az élről rajtolhatott, startja azonban nem sikerült jól, így Hamilton elé tudott kerülni. A címvédő viszont hibázott, a bukótérbe csúszott, így a Red Bull pilótája megtarthatta az első helyet.

„Ezt a versenyt mi veszíthettük el. Próbáltam tökéletes rajtot venni, és több okból ez nem jött össze. De végül szerencsénk volt vele, mert… Ki tudja, mi történt volna, ha jól rajtolok? Hiszen Lewisnak problémája volt a fékekkel… Szóval végül összejött a dolog.”

A rutinos versenyző hozzátette, még továbbra sem érzi azt, hogy teljesen összecsiszolódott idei munkaeszközével. Perez azt mondja, egyelőre azzal sem foglalkozik túlzottan, hogy a Red Bull jelenleg élen áll a világbajnoki pontversenyben.

„Folyamatosan fejlődök, még mindig nem tartok ott az autóval, ahol szeretnék… Szóval továbbra is keményen kell dolgoznom, hogy odaérjek.”

„Még csak a hatodik versenyen vagyunk túl, nem igazán számít, hogy állunk most – a lényeg az, hogy hogy végzünk majd Abu Dhabiban. Továbbra is meg kell próbálnunk elszakadni, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a legtöbbet hozzuk ki az autónkból. Nagyon sok van még hátra. Olyan sok éve vagyok már a Forma-1-ben, hogy tudom, rengeteg minden történhet. Leszegett fejjel kell tovább dolgoznunk. Ami történt, az már a múlt, előre kell néznünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Perez: Még nem tartok ott az autóval, ahol szeretnék
Mi történt volna, ha Hamilton sem áll fel a rajtrácsra az újraindításnál?
Alonso: Tanítottam pár új ívet Hamiltonnak!
Vettel: Nagyszerű volt újra az élen harcolni!
Hamilton rosszul lett a dobogón, a koronavírus utóhatásaival küzd

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!