Friss hírek

Perez még próbálja megérteni, mi csúszott félre Bakuban

A Red Bull mexikói versenyzője, Sergio Perez elismerte, próbálja még megérteni, miért nem tudott győzni a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon.

A rutinos pilóta egy darabig az élen állt a bakui versenyen, miután szinte egész hétvégén gyorsabb tudott lenni csapattársánál, Max Verstappennél, a rajtnál pedig a pole-ból induló Charles Leclerc elé tudott kerülni.

Bár viszonylag kényelmes előnyt autózott ki magának, Verstappen egyre közelebb tudott kerülni hozzá, és végül meg is előzte a mexikóit. Perezt közben arra utasították, ne csatázzon csapattársával. A verseny után Christian Horner csapatfőnök elárulta, Perez autóját talán túlságosan is az időmérőre állították be, ezért a futamon rohamosan használta el abroncsait – ezért nem tudta tartani Verstappennel a lépést.

Hirdetés
 

„Számomra részben frusztráló verseny volt, persze az ember nem mondhatja, hogy olyan rossz az, amikor egy kiábrándító napon másodikként ér célba, és megfutja a leggyorsabb kört is” – mondta Perez a kanadai hétvégére készülve. „Az autó igazán jól teljesít az utcai pályákon, szóval nagyon optimisták vagyunk, hogy egy újabb erős hétvégét rakhatunk össze, és meg tudjuk tartani a lendületünket.”

„Időt fogok még szánni a mérnökeimmel arra, hogy jobban megértsem a bakui versenyt, és így a legtöbbet hozhassam ki ebből a hétvégéből.”

Perez azt mondja, reméli, a hétvégi Kanadai Nagydíjon meg tudják tartani a lendületet.

„A csapat szempontjából egy nagyszerű pillanatban érkezünk meg Kanadába. A maximális pontszámot szereztük Bakuban, ami egy briliáns eredmény mindannyiunk számára, így továbbra is harcban vagyunk mindkét vb-trófeáért. Jó visszatérni Kanadába, szeretek versenyezni ezen a pályán, és élvezetes esz egy olyan autóval kigurulni, mely ennyire versenyképes.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!