Perez megoldást vár a Red Bulltól a műszaki gondokra - F1VILÁG.HU

Perez megoldást vár a Red Bulltól a műszaki gondokra

HIRDETÉS
Idei második kiesését szenvedte el a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon Sergio Perez – ezúttal is technikai probléma akadályozta meg őt abban, hogy értékes pontokat szerezzen csapatának. A mexikói elismerte, fájdalmas az újabb nullázás, és rámutatott arra, fontos lenne, hogy a Red Bull felülkerekedjen a műszaki gondokon.
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 17: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing looks on in the Drivers Press Conference prior to practice ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 17, 2022 in Montreal, Quebec. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

Perez a montreali futam 9. körében állt ki váltóhiba miatt, pedig pozíciót is nyerni tudott azt követően, hogy időmérős balesete miatt csak a 13. helyről tudott nekivágni a versenynek. A Red Bull versenyzőjének kiesését váltóhiba okozta, később pedig természetesen csalódottan nyilatkozott, hiszen úgy érezte, jó esélye volt egy erős eredményre.

„Nagy kár érte. Nehéz benyelni egy vasárnapi nullázást…” – mondta csalódottan a rutinos versenyző. „A tempó jó volt, zárkóztunk fel, és közben a gumikkal, illetve különösen a fékekkel is spóroltunk. Szóval bőven volt potenciál ahhoz, hogy előre jussunk.”

Arra a kérdésre, hogy a műszaki problémának köze lehet-e a szombati, időmérős balesethez, ahogyan arra Helmut Marko utalt, Perez azt mondta, szerinte nem ez a helyzet. A mexikói viszont szeretné, ha a Red Bull javítana versenyautó megbízhatóságán.

„Felül kell kerekednünk ezeken a dolgokon. A váltó már élettartama végén járt, szóval egyszerűen kordában kell tartanunk ezeket a dolgokat, mert egy nullázás a bajnokság szempontjából is nagyon fájdalmas.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!