Pérez: Minden egyes versenyen fejlődünk

Remek versenyzést produkált, ám nem jutott el a kockás zászlóig Monacóban a McLaren Mercedes ifjú titánja, Sergi Pérez – a mexikói reméli, csapatának sikerül további előrelépéseket tenni Kanadában.


Remek versenyzést produkált, ám nem jutott el a kockás zászlóig Monacóban a McLaren Mercedes ifjú titánja, Sergi Pérez – a mexikói reméli, csapatának sikerül további előrelépéseket tenni Kanadában.

Az ifjú versenyző számos látványos előzést bemutatott a szűk utcai versenyhelyszínen, Kimi Räikkönennel azonban összeütközött a futam utolsó harmadában, végül pedig a fékcsatornákba került törmelékek miatt kénytelen volt feladni a futamot.

Pérez elmondta, bár kétségkívül csalódott a végkifejlet miatt, úgy érzi, bőven akadnak pozitívumai a monte-carlói hétvégének.

„Talán nem sokat mutathatok fel Monaco után, de egy újabb pozitív versenyt tudhatok magam mögött – egész hétvégén erős volt a tempónk, és úgy érzem, keményen és fair módon küzdöttem” – mondta a mexikói tehetség.

„Bőven vannak pozitívumok, melyeket magunkkal vihetünk Kanadába. Szeretem ezt a versenyt, tavaly dobogóra állhattam itt, és úgy érzem, az autó teljesítménye is minden egyes versenyen javul.”

Pérez elmondta, még sokat kell javítani a McLaren autóján, ám véleménye szerint a wokingi gárda jó irányba halad.

„Habár még nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk, remélem, hogy Montrealban sikerül megtennünk még egy lépést. Azt hiszem, jó hétvégénk lehet: ez egy olyan verseny, mely jutalmazza azt, ha valaki harcos, mert gyakran nagyon kiszámíthatatlan.”

„Kanadában versenyezni mindig különleges dolog számomra, hiszen ez egyike annak a három helyszínnek, mely a legközelebb van hazámhoz. Ahogy tavaly, Austinba, remélem, hogy Montrealba is sok mexikói szurkoló utazik majd el, és támogat engem.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!