Perez: Minden előzésemmel a határokat feszegettem - F1VILÁG.HU

Perez: Minden előzésemmel a határokat feszegettem

HIRDETÉS
A bokszutcából rajtolva összejött a pontszerzés Hollandiában Sergio Pereznek, habár a mexikói pilótának egyáltalán nem volt könnyű dolga a szűk pályán – ráadásul saját életét is megnehezítette.
SPA, BELGIUM - AUGUST 29: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing prepares to drive in the garage prior to the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 29, 2021 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Perez meglehetősen gyengén szerepelt a szombati időmérő edzésen: csak a 16. helyen zárt, végül pedig a Red Bull a Hondával közösen úgy döntött, bevállalja a büntetést, és már Zandvoortban beépíti idei negyedik erőforrását a mexikói autójába.

A Red Bull versenyzője így a bokszból vágott neki a versenynek, ám viszonylag hamar a bokszba kényszerült, egy előzési manőver közben ugyanis csúnyán elfékezte gumijait.

Ennek ellenére a rutinos versenyző végül pontszerző pozícióban, a 8. helyen zárt.

„Mindent beleadtam, minden előzés a határon volt, és rengeteg kockázatot kellett vállalnom” – mondta Perez.

„Ez a verseny a károk minimalizálásáról szólt, hiszen a bokszból rajtoltam, miután bevállaltuk a motorcsere miatti büntetést. Kár a végéért, amikor is ütköztem Landóval, mivel nagyon megsérült az autó jobb oldala.”

„Szerintem versenybaleset volt, mivel nem volt elég helyem, és nem hinném, hogy látott engem. Utána rengeteg tapadást veszítettem. Ha ez nincs, szerintem a 6. hely meglehetett volna. Bárcsak többet nyújthattam volna a holland szurkolóknak, akik egész hétvégén hihetetlenek voltak. Mostantól kezdve kizárólag előre tekintünk, és próbálunk erős formában visszatérni Monzában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!