Perez: Minden elszállt a kanyar közepén! - F1VILÁG.HU

Perez: Minden elszállt a kanyar közepén!

Habár a verseny felvezető körében hirtelen leállt az autója, Sergio Perez végül az 5. helyen tudott célba érni a 2021-es év első Forma-1-es versenyén, a Bahreini Nagydíjon.

A mexikói versenyző csak a 11. helyet szerezte meg a szombati időmérőn, miközben csapattársa, Max Verstappen a pole-ból rajtolhatott, a futam felvezető körében pedig még rosszabbra fordultak a dolgok az ő esetében.

Perez autója ugyanis hirtelen leállt, és már-már úgy tűnt, a Red Bull versenyzője rajthoz sem tud állni, végül azonban sikerült életet lehelni az RB16B jelű versenyautóba.

 

Perez végül a bokszutcából vágott neki a versenynek, és a mezőnyön átrágva magát az ötödik, 10 pontot érő helyen ért célba.

„Ha azt nézzük, hogyan indult a versenyem, szerintem elégedettek lehetünk” – fogalmazott a mexikói a leintés után.

„A legfontosabb a mai napon az volt, hogy végigcsinálhattam a versenyt. Szombaton lecsúsztam a Q3-as szereplésről, sok kilométert veszítettem, ami nem volt ideális. De a versenyt teljesítettem, szóval sok tudást és adatot gyűjtöttem, amiken átrághatjuk magunkat a mérnökökkel.”

„Rengeteg munka áll előttünk, de látjuk, hogy kezdenek összeállni a dolgok, és minden egyre jobb lesz. A versenyen is egyre jobban éreztem magam az autóban. Ennek pedig örülök.”

Arra a kérdésre, hogy mi járt a fejében, amikor a felvezető körben hirtelen leállt az autója, Perez így felelt: „Fogalmam sem volt, mi történik! A kanyar közepén voltam, és minden elszállt! Leállt a motor, nem volt gyújtás… Azt gondoltam, ennyi volt, elkezdtem beszélni Jonathannal a rádión, de aztán a műszerfal életre kelt, elindítottam a motort, és aztán a bokszból kellett rajtolnom.”

„Sok munka vár ránk, ha harcban akarunk lenni, de pozitívum, hogy a tempó szerintem jó volt ma, szóval alakul ez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez: Minden elszállt a kanyar közepén!
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!