IMOLAGP

Perez: Minden elszállt a kanyar közepén!

BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 28: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda and Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Aston Martin AMR21 Mercedes compete for position on track during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 28, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Habár a verseny felvezető körében hirtelen leállt az autója, Sergio Perez végül az 5. helyen tudott célba érni a 2021-es év első Forma-1-es versenyén, a Bahreini Nagydíjon.

A mexikói versenyző csak a 11. helyet szerezte meg a szombati időmérőn, miközben csapattársa, Max Verstappen a pole-ból rajtolhatott, a futam felvezető körében pedig még rosszabbra fordultak a dolgok az ő esetében.

Perez autója ugyanis hirtelen leállt, és már-már úgy tűnt, a Red Bull versenyzője rajthoz sem tud állni, végül azonban sikerült életet lehelni az RB16B jelű versenyautóba.

Perez végül a bokszutcából vágott neki a versenynek, és a mezőnyön átrágva magát az ötödik, 10 pontot érő helyen ért célba.

„Ha azt nézzük, hogyan indult a versenyem, szerintem elégedettek lehetünk” – fogalmazott a mexikói a leintés után.

„A legfontosabb a mai napon az volt, hogy végigcsinálhattam a versenyt. Szombaton lecsúsztam a Q3-as szereplésről, sok kilométert veszítettem, ami nem volt ideális. De a versenyt teljesítettem, szóval sok tudást és adatot gyűjtöttem, amiken átrághatjuk magunkat a mérnökökkel.”

„Rengeteg munka áll előttünk, de látjuk, hogy kezdenek összeállni a dolgok, és minden egyre jobb lesz. A versenyen is egyre jobban éreztem magam az autóban. Ennek pedig örülök.”

Arra a kérdésre, hogy mi járt a fejében, amikor a felvezető körben hirtelen leállt az autója, Perez így felelt: „Fogalmam sem volt, mi történik! A kanyar közepén voltam, és minden elszállt! Leállt a motor, nem volt gyújtás… Azt gondoltam, ennyi volt, elkezdtem beszélni Jonathannal a rádión, de aztán a műszerfal életre kelt, elindítottam a motort, és aztán a bokszból kellett rajtolnom.”

„Sok munka vár ránk, ha harcban akarunk lenni, de pozitívum, hogy a tempó szerintem jó volt ma, szóval alakul ez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!