Perez minden hétvégén futamgyőzelemért harcolna - F1VILÁG.HU

Perez minden hétvégén futamgyőzelemért harcolna

HIRDETÉS
A 2023-as szezonra nagy elvárásokat fogalmazott meg saját maga felé Sergio Perez: le akarja dolgozni a hátrányát Max Verstappenhez képest, és minden versenyhétvégén harcban lenne a futamgyőzelemért.
Max Verstappen and Sergio Perez seen during a photo shoot of the kit launch of Red Bull Racing in London, United Kingdom in 2023. // Red Bull Racing / Red Bull Content Pool // SI202301310404 // Usage for editorial use only //

Sergio Perez karrierje harmadik szezonjára készül a Red Bull Forma-1-es istállójánál, ahol az utóbbi két év során Max Verstappen és a csapata világbajnoki címeiben játszott fontos szerepet. Tavaly kevés híján az egyéni tabella második helyét szerezte meg, ám a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon a ferraris Charles Leclerc letaszította a harmadik helyre. Perez célja idén a masszív fejlődés, ami által minden versenyhétvégén ott lehet a mezőny elejében.

„Ki akarom hozni az autóból a maximumot. Minden hétvégén győzelemért akarok harcolni. Ez a legfőbb célom, és keményen dolgozom érte” – fogalmazott.

Az utóbbi hetek során Perez sok időt töltött a Red Bull Milton Keynes-i központjában, ahol a mérnökeivel karöltve azon dolgozott, hogy felzárkózzon Verstappenre. Azokat a versenyhétvégéket elemezték ki, amelyeken a holland pilóta jelentős előnyben volt Perezhez képest. Nem lehetett könnyű dolga, ugyanis tavaly 22-ből 15 versenyhétvégén végzett a riválisa mögött.

„A téli szünet alatt sokat dolgoztunk a mérnökökkel, mivel meg akartuk érteni ezeket a versenyeket. A beállításokkal elmentünk olyan irányokba, amelyek talán hibásak voltak. Úgy gondolom, az év vége felé kezdett egyértelművé válni a helyzet.”

Perez és Verstappen kapcsolata alapvetően kiegyensúlyozottnak mondható, ám a szezon utolsó negyedében, a Brazil Nagydíjon vett egy negatív fordulatot, miután a holland pilóta nem volt hajladó engedelmeskedni a csapatutasításnak, és nem adott vissza egy pozíciót Pereznek. A mexikói szerint ezt az ügyet már maguk mögött hagyták.

„Fontos csapatként dolgoznunk. Ez nem Maxról vagy rólam szól, hanem a csapatról. A gyárban olyan sok ember nyújtja miattunk a maximumot, és ezt figyelembe kell vennünk. Én a magam részéről nagyon keményen dolgozom azon, hogy idén a következő szintre lépjek.”

Bár a Red Bull tavaly messze kimagaslott a mezőnyből, Perez szerint nehéz megmondani, milyenek lesznek az idei erőviszonyok.

„Erre most még nehéz válaszolni. A Mercedes az év vége felé igazán versenyképes volt, ahogy a Ferrari is, szóval arra számítok, hogy ők ott lesznek az elejében. Emellett van néhány középcsapat is, ami a téli szünet alatt nagyot léphet előre, szóval majd Bahreinben meglátjuk” – fogalmazott a négyszeres futamgyőztes.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!