Perez: Minden összeállt a dobogóhoz

Lewis Hamilton mellett a dobogó másik boldog versenyzője Sergio Perez volt, aki a 8. helyről rajtolva végzett a harmadik pozícióban.


Lewis Hamilton mellett a dobogó másik boldog versenyzője Sergio Perez volt, aki a 8. helyről rajtolva végzett a harmadik pozícióban.

A Mercedes és a Red Bull mellett ezúttal nem a Ferrari volt az a csapat, aki beleszólhatott a dobogós helyekért folytatott csatába: Sergio Perez a Force Indiával remek teljesítményt mutatva érkezett meg a harmadik helyre.

„Nagyon boldog vagyok, kiváló munkát végzett a csapat. A stratégiánk nagyon jól működött, a kiállások is rendben voltak” – nyilatkozta Perez a futamot követően.

Perez a 8. rajtkockából indulva ért fel a dobogóra, így a verseny előtt ő sem számított arra, hogy ilyen jól szerepelnek majd – a mexikói pilóta tudta, hogy Vettel gyorsabb nála, azonban az abroncsai kitartottak a futam végéig, így sikerült maga mögött tartania a németet.

„Ez már a harmadik dobogón ezzel a csapattal, nagyon jó érzés, hogy itt, Monacóban is sikerült, ráadásul ilyen időjárási körülmények között!”

„Jó döntéseket hoztunk a futam során, a legjobb a lágy gumi volt a végén. Kézben tartottam a tempónkat, Sebastian [Vettel] gyorsabb volt, de amikor nyomnom kellett, akkor kiderült, hogy még van a gumiban tartalék, és mégis sikerült végül.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS