Friss hírek

Perez: Módosítottunk az autón, visszalépés lett az eredménye

Sergio Perez, a Red Bull versenyzője az élen végzett az F1-es Monacói Nagydíj első szabadedzésén, ám csapattársához hasonlóan ő is úgy gondolja, bőven van még teendőjük az időmérő előtt.

A Monacói Nagydíj nyitóedzésén a mexikói pilóta bizonyult a leggyorsabbnak, délután azonban a Ferrarik vették át a főszerepet: ekkor Max Verstappen a 4., Perez pedig csak a 8. leggyorsabb időt autózta. 

A mexikói pilóta elárulta, módosítottak az autón az első tréninghez képest, és a változtatások láthatóan nem váltak be. 

„Az autó rendben volt” – mondta Perez. „Néhány változtatást elvégeztünk, amivel valószínűleg egyet hátraléptünk. Szóval úgy gondolom, számos információt kaptunk az időmérőre nézve, de alacsony üzemanyagszinttel is javítanunk kell a tempón.”

„A lágy gumikkal elég rossz köröket teljesítettem, nagy volt a forgalom. Nem tudtam az utolsó szektort összerakni, a legjobb szektorom alapvetően a közepes gumikkal teljesítettem” – folytatta. 

Hamilton és Verstappen is elismerően nyilatkozott a Ferrari tempójáról, és Perez szerint is ígéretesnek tűnik Charles Leclerc és Carlos Sainz autójának tempója. 

„Habár Charles az első szabadedzés nagy részét kihagyta, mégis ő volt a leggyorsabb [a második tréningen], szóval a Ferrarik erősnek tűnnek, de meglátjuk, ki, hol áll majd szombaton, amikor ez számít” – mondta Perez. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!