Perez: Nagyon szoros csata vár ránk a Mercedesszel!

A nehézkes bahreini szezonnyitó után szeretne a dobogós helyekért harcolni hétvégén, Imolában a Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Perez.

A mexikói versenyző nem szerepelt a legjobban a szahíri időmérőn, a versenyt pedig végül csak a bokszutcából tudta megkezdeni, miután autója a felvezető körben nemes egyszerűséggel megállt.

Perez egy remek felzárkózást követően végül az 5. helyen ért célba, így értékes pontokat szerzett a Red Bullnak.

Hirdetés
 

„Igazán eseménydús szezonnyitó volt! Azt gondoltam, már azelőtt véget ér a verseny, hogy egyáltalán elkezdődött volna, de szerencsénk volt, sikerült újraindítani az autót” – mondta a mexikói. „Mindig fontos maximalizálni a rossz napokat, ki kell hozni belőlük a legtöbbet, és végül egy nagyon pozitív felzárkózást sikerült bemutatni, és értékes pontokat szereztem a csapatnak.”

„És azt gondolom, nagyon fontos volt az is, hogy megtehettem ezeket a kilométereket, és teljesíthettem a versenytávot, ez ugyanis fontos ahhoz, hogy felvegyem a tempót az autóval, a csapattal, illetve a folyamatokkal.”

Perez azt mondja, reményei szerint a dobogóért, esetleg a győzelemért harcolhat majd a hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon.

„Úgy hiszem, nagyon szoros küzdelem vár ránk a Mercedesszel, az pedig majd kiderül, hogy ez a küzdelem pályafüggő lesz-e. Érdekes lesz látni, hogyan teljesítünk majd Imolában, a bahreinitől teljesen eltérő pályán.”

„Az első versenyhétvégén sokat tanultam, és többet megtudtam Max vezetési stílusáról, illetve arról is, hogy hogyan kell vezetni az autót, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle. Tudom már, milyen egyensúlyra van szükségem az autótól egy versenyhétvége során.”

„A célom az lesz Imolában, hogy jó versenyt fussak. Remélhetőleg vissza tudunk vágni, és harcban lehetünk a dobogóért, és remélhetőleg a győzelemért. Az időmérő nagyon fontos lesz Imolában, mivel itt nehéz előzni – de kedvelem a pályát!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!