Perez: Nagyszerű versenyt futottunk! - F1VILÁG.HU

Perez: Nagyszerű versenyt futottunk!

HIRDETÉS
A bakui győzelem után a Francia Nagydíjon is felállhatott a dobogóra – igaz, ezúttal csak a harmadik fokára – a Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Perez.
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 20: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and third placed Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing celebrate in parc ferme during the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 20, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A mexikói pilóta egyre inkább formába lendül új csapatánál, és bár a verseny elején nehezen tudta tartani a lépést a Mercedesekkel, illetve csapattársával, végül a hajrában a friss gumikkal meg tudta előzni Valtteri Bottast, így a 3. helyen intette le a kockás zászló.

A versenyt követően Perez elárulta, a verseny elején nem volt könnyű dolga, a taktika viszont kiválóan működött, és jobbára ennek köszönhető a vasárnapi remek eredmény.

„Az első 10 körben az autó szinte vezethetetlen volt a szél miatt” – mondta a mexikói. „Nyilván kevesebb leszorítóerővel köröztünk ma, szóval elég nehéz volt tartani a lépést.”

„De aztán – vélhetően ahogy alábbhagyott a szél és a pálya is jobb lett – elkezdtem felvenni a ritmust, és sikerült eléggé elnyújtanunk az első etapot.”

„Azt gondolom, ez igazán kifizetődött a végén. A gumik degradációja sokkal nagyobb mértékű volt, mint vártuk. Szóval igen, szerintem nagyszerű versenyt futottunk, a csapat pedig kiválóan taktikázott.”

„Örülök, hogy megnyertük a futamot, és sok pontot gyűjtöttünk a csapatnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!