Friss hírek

Perez: Nagyszerű versenyt futottunk!

A bakui győzelem után a Francia Nagydíjon is felállhatott a dobogóra – igaz, ezúttal csak a harmadik fokára – a Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Perez.

A mexikói pilóta egyre inkább formába lendül új csapatánál, és bár a verseny elején nehezen tudta tartani a lépést a Mercedesekkel, illetve csapattársával, végül a hajrában a friss gumikkal meg tudta előzni Valtteri Bottast, így a 3. helyen intette le a kockás zászló.

A versenyt követően Perez elárulta, a verseny elején nem volt könnyű dolga, a taktika viszont kiválóan működött, és jobbára ennek köszönhető a vasárnapi remek eredmény.

Hirdetés
 

„Az első 10 körben az autó szinte vezethetetlen volt a szél miatt” – mondta a mexikói. „Nyilván kevesebb leszorítóerővel köröztünk ma, szóval elég nehéz volt tartani a lépést.”

„De aztán – vélhetően ahogy alábbhagyott a szél és a pálya is jobb lett – elkezdtem felvenni a ritmust, és sikerült eléggé elnyújtanunk az első etapot.”

„Azt gondolom, ez igazán kifizetődött a végén. A gumik degradációja sokkal nagyobb mértékű volt, mint vártuk. Szóval igen, szerintem nagyszerű versenyt futottunk, a csapat pedig kiválóan taktikázott.”

„Örülök, hogy megnyertük a futamot, és sok pontot gyűjtöttünk a csapatnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!