Perez: Nehéz felvennem a tempót a versenyhétvégéken - F1VILÁG.HU

Perez: Nehéz felvennem a tempót a versenyhétvégéken

HIRDETÉS
Továbbra sem érzi magát összhangban a Red Bull Forma-1-es versenyautójával Sergio Perez. A mexikói azt mondja, főleg azért van nehéz dolga, mert nagyon kevés pályaidő áll rendelkezésükre.
Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M, battles with Sergio Perez, Red Bull Racing RB16B entering corner

Az idei szezonban a Forma-1-es szabadedzések 90 percről 60 percesre rövidültek, ez pedig azt jelenti, hogy a pilóták egy versenyhétvége során 1 órával kevesebb időt tudnak autóikban tölteni, mint az elmúlt években.

Ez főleg az újoncok, illetve azon pilóták számára okoz nehézséget, akik csapatot váltottak 2021-re. Utóbbi csoportba tartozik Sergio Perez is, aki a Racing Pointtól érkezett a Red Bull Racinghez.

Bár a mexikói úgy érzi, egyre magabiztosabban érzi magát az osztrák istálló idei autójában, még nem sikerült teljesen összecsiszolódnia az RB16B kódjelű modellel.

Perez a Spanyol Nagydíj szombati időmérőjén igencsak gyengén szerepelt: a 8. rajthelyet szerezte meg, ráadásul vállfájdalmakkal bajlódott. A mexikói a vasárnapi futamot az 5. helyen fejezte be.

„Fontos, hogy megtegyük ezeket a lépéseket, és összerakjunk egy teljes hétvégét. Egyszerűen túl sokáig tart most nekem felvenni a tempót, ha új pályára érkezünk” – magyarázta a Red Bull versenyzője.

„Látszik, hogy a dolgok alakulnak, de nem álltak még össze. Azt gondolom, amint sikerül összerakni őket, a tempónk alapján igazán gyorsak leszünk majd.”

Perez azt mondja, a kevesebb pályaidő igencsak komoly nehézséget okoz.

„Nyilvánvalóan egyre magabiztosabb vagyok az autóban. De valahányszor vége egy hétvégének, azt kívánom, bárcsak most kezdődnek, mert idén nagyon kevés pályaidőnk van, és nehéz felvenni a tempót.”

Perez a barcelonai időmérő utolsó szakaszában megpördült, ez pedig lényegében a teljes hétvégéjére rányomta a bélyegét, hiszen bár nyert 3 helyet, a futamon sokáig be volt ragadva Daniel Ricciardo McLarenje mögé.

Hirdetés

„Természetesen frusztráló a dolog. De a szombati gyenge nap után szerintem ez volt minden, amit elérhettünk. Sokáig tartott, mire meg tudtam előzni Danielt. Rendkívül gyors volt a célegyenesben. Ezen a pályán nem könnyű előzni.”

„Szóval próbáljuk elfelejteni ezt a hétvégét, Monacóban pedig visszatérünk, tanulva a történtekből, és remélhetőleg erősebbek leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!