Perez: Nehéz lesz előrejutni a versenyen - F1VILÁG.HU

Perez: Nehéz lesz előrejutni a versenyen

Ugyan szombat estig még a Red Bull sem tudta megmondani, pontosan melyik pozícióból rajtolhat Monzában Sergio Perez, az biztos, hogy a mexikóinak tíz rajthelyes büntetése után nem lesz könnyű dolga előrekapaszkodni a mezőnyben.

Csapattársáéhoz hasonlóan Perez autójában is motorkomponenseket cserélt ki a Red Bull, a mexikói így jó pár pozíciót veszíteni fog az időmérőn megszerzett negyedik helyéhez képest.

„Ez még így is egy jó nap mára, ahonnan harcolhatunk holnap” – fogalmazott Perez az időmérő után. „A meglévő versenytempónknak köszönhetően ledolgozhatjuk a hátrányunkat. A köröm nem érződött sem különösen jónak, sem különösen rossznak, de most már a versenyre kell koncentrálnunk. Tudtuk, hogy a Ferrarik gyorsak lesznek itt, így az eredményük nem ért minket meglepetésként. Úgy gondolom, hogy a versenyen is erős tempót várhatunk tőlük. Nekünk még van egy kis hátrányunk velük szemben, aminek utána kell járnunk a futam előtt.”

Perez eddigi szinte minden Olasz Nagydíján a pontszerzők között ért célba, eddigi legjobb helyezése és egyetlen itteni dobogója azonban még 2012-re datálódik, amikor második lett a Sauberrel. Bár a Red Bull az elmúlt futamokon bizonyította, hogy képes a mezőny sűrűjéből is felkapaszkodni az élre, a háromszoros futamgyőztes Monzában nehéz menetre számít, hasonlóan Lewis Hamiltonhoz.

A DRS-sel rendelkező egyenesek elég fájdalmasak tudnak lenni itt, amelyekbe jó pár körre beragadhatunk, sok időt veszítve. Nehéz lesz előrejutni, jó stratégiára és a tempónk beosztására lesz szükség ehhez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!