Friss hírek

Perez: Nehezebben ment a csapatváltás, mint vártam

A Red Bull Forma-1-es csapatának versenyzője, Sergio Perez azt mondja, nehezebben ment számára a csapatváltás, mint várta, az osztrák istálló ugyanis nagyban eltér korábbi csapatától, a Racing Pointtól.

Perez azt követően veszítette el ülését a most már Aston Martin néven szereplő alakulatnál, hogy leszerződtették a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt.

A rutinos mexikói végül a Red Bulltól kapott lehetőséget, az Azeri Nagydíjon pedig első győzelmét is megszerezte az istálló színeiben.

Perez viszont elárulta, nem számított arra, hogy ennyire nehéz lesz majd elkapnia a fonalat a Milton Keynes-i istállónál.

„A csapatváltás nehezebb volt, mint vártam” – mondta a Red Bull pilótája Spielbergben. „Egy teljesen más csapattól érkeztem az autó vezetését illetően, nagy váltás volt, szóval tovább tartott felvenni a tempót, mint vártam.”

A rutinos versenyző jelenleg a 3. helyet foglalja el az egyéni tabellán, hátránya 60 pont csapattársával, a vb-éllovas Max Verstappennel szemben.

„Mindannyian tudjuk, mennyire jó Max. Az első edzéstől kezdve nagyon magas szinten teljesít” – mondta Perez.

„Én sokkal inkább arra fókuszálok, hogy kényelmesen érezzem magam a dolgokkal kapcsolatban, és felvegyem a sebességet az autó vezetésévl. Egyszerűen egy teljesen más világhoz kellett hozzászoknom.”

„Talán vannak csapatok, melyek jobban hasonlítanak egymásra, de nekem elég extrém váltás volt ez. Szerintem ez tette egy kicsit nehézzé. De egyre jobb a helyzet. Szerintem minden egyes hétvégén látjuk a fejlődést, és nem látom okát annak, miért ne javulhatna a következő öt versenyen is. Szóval elégedett vagyok az eddigi fejlődéssel és azzal a szinttel, amelyen teljesítek, de nyilván ez még nem elég, és többet akarok.”

Perez 2011-ben a Sauber színeiben mutatkozott be az F1-ben, hétvégén pedig 200. futamát teljesítheti a királykategóriában.

„Az ember hajlamos elfelejteni, milyen régóta van itt, és mennyi versenyen vett részt, mennyi pillanatot élt át, mennyi időt szentelt ennek a sportnak az életéből. Emlékszem, amikor 100-nál jártam, már az is nagy számnak tűnt. Gyorsan eltelt. Hihetetlen visszatekinteni és ráeszmélni, mennyi versenyen vagyok túl. De a legjobb az egészben, hogy még fiatal vagyok, és úgy élvezem, mintha csak az első versenyem lenne.”

„Teljesen motivált vagyok, és bár azt nem mondom, hogy még 200-at szeretnék, de határozottan folytatni akarom, és remélhetőleg további 100 versenyen még rajthoz állhatok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Perez: Nehezebben ment a csapatváltás, mint vártam
Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek
Russell újra Mercedesben: Gumiteszt a Hungaroringen!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!