Friss hírek

Perez nem akarja annyiban hagyni a csapatutasítást

A Red Bull mexikói pilótáját a Spanyol Nagydíj utolsó harmadában kérte a csapata Max Verstappen elengedésére. Perez vonakodva engedelmeskedett, így a lehetséges futamgyőzelem helyett a második helyet szerezte meg.

Változatos és izgalmas Spanyol Nagydíjon van túl a Forma-1 mezőnye a perzselő Barcelonában, ahol a futam 66 köre során a Red Bull mindkét pilótájának főtt a feje. Max Verstappen a futam első felében a csak részlegesen működő DRS-e miatt vált frusztrálttá, míg Sergio Perezt az mozdította ki nyugalmából, amikor húsz körrel a vége előtt arra kérték őt, adja át vezető helyét a mögötte érkező Max Verstappennek. Perez már a kérést követően kifejezte, mennyire sportszerűtlennek tartja a helyzetet, a leintést követően pedig a mérnökének jelezte, hogy szeretne erről beszélni a csapattal.

Perez, aki a helycsere idején hét körrel idősebb gumikon körözött, elárulta: szerinte akár nyerhetett is volna Spanyolországban, de a csapat eredményének így is örül.

Hirdetés
 

 „Igen, szerintem közel volt. Akkor épp különböző gumistratégián voltunk. Én az enyémeket az elején meghajtottam, aztán azt gondoltam, elhúzhatnék, hogy ne veszítsek értékes másodperceket, és hogy működjön a stratégiám. Mindenesetre ez egy jó eredmény a csapat számára” – nyilatkozott szűkszavúan.

Az esetről a futamot követően Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét is megszólaltatták, aki több érvet is felsorakoztatott a csapatutasítás mellett. Mint mondta, nem akartak egy ütközést kockáztatni, emellett Perezre az eltérő gumistratégia miatt egyébként is várt még egy kerékcsere, amivel viszont megszerezte a leggyorsabb körért járó extra pontot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!