Perez nem egyeztet más csapatokkal - F1VILÁG.HU

Perez nem egyeztet más csapatokkal

Kényelmesen érzi magát jelenlegi helyzetében, és egyelőre nem tárgyal más csapatokkal a Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Perez.

A mexikói pilóta jelenleg érvényes szerződése a szezon végén jár le, az F1Világ.hu-nak pedig csütörtökön azt nyilatkozta, várhatóan még a nyári szünetben eldől, hogy megtarthatja-e helyét az istállónál.

A Red Bullnál többször nyilatkozták, nagyon elégedettek Perez munkájával, így egyre biztosabb, hogy jövőre is ő lesz majd Max Verstappen csapattársa.

 

„Nyilván minél előbb tudod a jövődet, annál jobb” – mondta Perez. „De nagyon kényelmesen érzem magam a csapaton belül, kényelmesen érzem magam a jövőmmel kapcsolatban. Nincs mi miatt aggódni. A Belga Nagydíj idejére szerintem már tudni fogom, merre tovább.”

„Nyugodt vagyok a dolgok állásával kapcsolatban, nincs okom arra, hogy máshol nézelődjek.”

Perez számára vegyesen alakult a szezon első fele: bár Bakuban megszerezte első győzelmét a csapattal, voltak kiábrándító hétvégéi – például a legutóbbi Silverstone-ban.

„Összeségében azt mondanám, jobb szerettem volna, ha több pontot és dobogós eredményt szerzek” – mondta a mexikói. „De alapvetően szerintem sokat tudtam nyújtani a csapattal.”

„Az első pár versenyre az volt a cél, hogy megismerjük egymást és az autót. Az eredmények összességében nem alakultak olyan nagyszerűen, de a tempó viszont jobb, mint amilyennek tűnik. Nagyon apró dolgokról van szó itt-ott. Ha sikerül eltalálni ezeket, hirtelen átalakulhat az idényünk. És ebből a szempontból nagyon jó.”

„7 pontra vagyunk a 3. helytől az egyéni bajnokságban, és vezetjük a konstruktőrit. Vannak bőven pozitívumok. De még csak 10 versenyen vagyunk túl. Szerintem a következő 10 fontosabb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez nem egyeztet más csapatokkal
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren
James Key lett a Sauber technikai igazgatója

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!