Perez nem kér ajándék győzelmet a Red Bulltól - F1VILÁG.HU

Perez nem kér ajándék győzelmet a Red Bulltól

A hétvégén hazai közönség előtt rajthoz álló Sergio Perez nem fogad el semmilyen ajándékot a Red Bulltól és Max Verstappentől sem. Ha Mexikóban nyer, azt kizárólag önerőből szeretné elérni.

Hazai versenyhétvégéjére készül Sergio Perez, aki mexikói állampolgárként az első F1-es pilóta lehet, aki hazai közönsége előtt futamgyőzelmet szerez. Bár csapattársát, az óriási formában versenyző Max Verstappent idén nagyon nehéz lesz legyőznie, ennek ellenére nem kér tőle semmilyen szívességet – ha Mexikóvárosban futamgyőzelmet szerez, azt kizárólag önerőből akarja megtenni.

„Nincs szükségem arra, hogy bárki bármit adjon. Minden eredményemet ajándékok nélkül értem el, szóval erre semmi szükség. Nem is gondolkodom ezen. A munkámra, a hétvégén tökéletesítésére és a győzelemre fókuszálok” – szögezte le a négyszeres futamgyőztes.

Bár Perez nagy harcban van Charles Leclerc-rel a világbajnoki második helyezésért, a mexikóit ez az eredmény nem igazán foglalkoztatja. Kettejük között jelenleg két pont a különbség Leclerc javára.

„A második vagy harmadik helyezés kétségkívül jó dolog, de számomra a világbajnoki cím a fontos” – szögezte le Perez, aki a múlt hétvégén, Austinban bevállalt öthelyes rajtbüntetése következtében Mexikóban friss erőforrással vághat neki a versenynek. Ez a magaslati levegőben előnyt jelenthet majd, ahol az átlagosnál nagyobb teher nehezedik a motorokra.

„Az új motor kétségkívül segíteni fog, de a Honda erőforrásainak egyébként is minimális a degradációja” – dicsérte a csapata egykori beszállítóját Perez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!