Friss hírek

Perez nem okolja Hamiltont az elszalasztott kör miatt

A Red Bull Forma-1-es csapatának versenyzője, Sergio Perez nem okolja Lewis Hamiltont amiatt, hogy a szombati időmérő edzés végén lecsúszott utolsó mért köréről.

A mexikói pilóta annak a bolynak a végén autózott, mely próbálta megkezdeni utolsó mért körét a Q3-ban. Perez előtt Max Verstappen, valamint a címvédő Lewis Hamilton készült gyorskörére, a brit pilóta azonban kétszer is látványosan lelassított.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az időmérő után azt mondta, nem zaklatták fel őket túlzottan a történtek, szerinte az a „játszma”, amit Hamilton mutatott, belefér. Perez a kvalifikáció után arról beszélt, nem Hamilton miatt csúszott le utolsó mért köréről.

„Valaminek történnie kellett, valakinek nagyon vissza kellett vennie, talán Gasly volt, nem hinném, hogy a boly végén lévők” – mondta a mexikói. „Azt gondolom, Hamilton normál távolságot tartott. Egyszerűen csak megfizettem az árát annak, hogy az utolsó autó voltam a vonat végén.”

A Mercedes tájékoztatása szerint egyébként Hamilton utolsó kivezető köre a Q3-ban gyorsabb volt, mint a korábbiak, beleértve az azt megelőző kivezető kört is.

Perez végül a 4. rajthelyet szerezte meg, így csapattársa, Max Verstappen mellől rajtol majd – a Mercedesekkel ellentétben a lágy gumikkal. A rutinos pilóta abban bízik, a rajtnál sikerül az ezüstnyilak elé kerülni.

„Határozottan azt éreztem, hogy remek fejlődést értem el az időmérő folyamán az autóval. Nagy kár, hogy elveszítettem azt az utolsó kört, mert úgy éreztem, van benne potenciál. Akkor azt gondoltuk, bőven van időnk, de sajnos nem ez volt a helyzet, és gyakorlatilag elestem az utolsó lehetőségemtől.”

„Tudtuk, hogy a Mercedes nagyon erős lesz, de nagyon remélem, hogy vasárnap nagy nyomást tudunk helyezni rájuk. Más stratégián vagyunk, és várjuk már a rajtot. Ha ezen a pályán jól eltalálsz egy-két kanyart, akkor sok köridőt lehet találni. Az ideális forgatókönyv az lenne, ha eléjük tudnánk kerülni, és meg tudnánk tartani a pozíciót, de a verseny nagyon hosszú, és bármi megtörténhet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!