Pérez: Nem tettem semmi őrültséget - F1VILÁG.HU

Pérez: Nem tettem semmi őrültséget

HIRDETÉS

Noha Kimi Räikkönen továbbra is mérges rá, Sergio Pérez úgy véli, semmi őrültséget nem követett el akkor, amikor a Monacói Nagydíjon összeütközött a Lotus versenyzőjével.


Noha Kimi Räikkönen továbbra is mérges rá, Sergio Pérez úgy véli, semmi őrültséget nem követett el akkor, amikor a Monacói Nagydíjon összeütközött a Lotus versenyzőjével.

A monte-carlói futamot követően Jenson Button, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen is bírálta a 23 esztendős versenyzőt, elmondásuk szerint ugyanis a mexikói túlságosan agresszíven vezetett a szűk utcai pályán.

Pérez több látványos előzést is bemutatott Monacóban, amikor azonban Kimi Räikkönennel próbálkozott, a két autó összeütközött, minek következtében a mclarenes később kiesett, a finn versenygépe pedig defektet kapott.

Räikkönen a minap úgy nyilatkozott, véleménye szerint Pérez agresszivitását megvitatják majd a versenyzői eligazításon, maga a mexikói azonban úgy véli, nem tett semmi rosszat.

„Monacóban minden egyes manőver a határokat feszegeti” – mondta Pérez.

„Megcsináltam néhány manővert, de végül rosszul sült el az egész. Én sem ilyen eredményre számítottam. De azt hiszem, ezek a manőverek rendben voltam, semmi hülyeséget nem csináltam.”

A McLaren versenyzője nem tulajdonított komoly jelentőséget Räikkönen azon megnyilvánulásának sem, miszerint egy-két pofon térítené csak észhez őt.

„Szerintem csak a verseny hevében nyilatkozta ezt. Elvégre emberek vagyunk, és olykor felidegesítjük magunkat dolgokon, és ilyenkor hajlamosak vagyunk kritizálni másokat.”

„Én úgy éreztem, ő volt az, aki tönkretette a versenyem, ő pedig épp ellenkezőleg vélekedett. Szóval a verseny után könnyű ilyen véleményeket formálni.”

Hirdetés

Pérez hozzátette, szeretné túltenni magát a Monacóban történteken, és inkább a hétvégi megmérettetésre koncentrálna.

„Ha megnézzük ezeket az előzési manővereket, láthatjuk, hogy olyan versenyzők ellen követtem el őket, mint Jenson, Fernando, illetve Kimi, akik a világbajnoki címben gondolkodnak. Szóval meg sem fordult a fejemben, hogy Kimi becsukja a kaput.”

„De megtörtént, tovább fogok lépni, és remélem, remek versenyt futhatok itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!