Pérez nem tudja, mire számítson Ausztriában

A Force India ifjú versenyzője, Sergio Pérez elárulta, bár nem tudja, mire számíthat Ausztriában, reméli, esélye lesz arra, hogy ismét erős pontszerző helyekért harcoljon.


A Force India ifjú versenyzője, Sergio Pérez elárulta, bár nem tudja, mire számíthat Ausztriában, reméli, esélye lesz arra, hogy ismét erős pontszerző helyekért harcoljon.

A mexikói tehetségnek legutóbb, Kanadában esélye volt a dobogóra is, az utolsó körben azonban összeütközött a williamses Felipe Massával, így kénytelen volt feladni a futamot.

A Forma-1 mezőnye hétvégén, 11 év után tér vissza Ausztriába, a versenypálya azonban a mezőny nagy része számára teljesen új lesz.

Pérez elárulta, ez extra kihívást jelent, ám reméli, jól szerepelhetnek majd.

„Nem igazán tudom, hogy mire számítsak, hiszen először versenyzem majd ezen a pályán, de nagyon várom már a hétvégét” – mondta a mexikói.

„Egy olyan helyszín ez, melyet közülünk nem sokan ismernek, szóval van esély arra, hogy némi előnyt kovácsoljon az ember. Gyorsan kell majd tanulni, és készen kell állni az alkalmazkodásra. Egy új pálya mindig több kihívást jelent, de egyúttal érdekes is, és tetszik is a vonalvezetés.”

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli a lágy és a szuperlágy abroncsokkal érkezik a Red Bull Ringre, Pérez szerint ez mindenképp jó lehet.

„Örülök, hogy a leglágyabb keverékeket használjuk majd, azt hiszem, ez a helyes irány. Azt gondolom továbbá, a pálya vonalvezetése kedvez majd az autónknak. Remélhetőleg esélyünk lesz arra, hogy ismét erős teljesítményt nyújtsunk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!