Perez nyaka megsérült a kanadai balesetben

Alaposan megütötte magát a Forma-1-es Kanadai Nagydíj időmérő edzésén elszenvedett balesetben a Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Perez.

A mexikói versenyző csak a 13. helyről tudott nekivágni a montreali futamnak, miután a kvalifikáción az esős körülmények között a gumifalnak ütközött a pálya 3-as kanyarjában. Perez végül a 9. körben kiesett a versenyen váltóhiba miatt, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója pedig később úgy fogalmazott, nem kizárt, hogy a kiesésnek köze van a szombati balesethez.

De nemcsak a váltó sérülhetett meg az ütközésben, mint kiderült, Perez komoly fájdalmakkal állt rajthoz a másnapi futamon.

Hirdetés
 

„Mindig nehéz a hét eleje egy ilyen rossz nap után” – mondta Perez nemrég a Fox Sportsnak. „Gyógyulgatok a nyaksérülésemből, mert eléggé megrándult a balesetben, amit akkor nem éreztem. Nagyon fájt, de alapvetően rendben vagyok, minden oké. Jelenleg a nyaki izületeken dolgozom, nem is csinálok most egyéb gyakorlatokat, csupán nyakterápiát, hogy 100 százalékos legyek Silverstone-ban.”

„Minden verseny más, hiszen az ember teste folyamatosan más állapotban van. Vannak idők, amikor többet kell kardiózni, erősíteni, vagy az állóképességen dolgozni. Szóval mindig máson dolgozik az ember.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!