Perez nyerni akart, de már a rajtnál elúszott az esélye - F1VILÁG.HU

Perez nyerni akart, de már a rajtnál elúszott az esélye

HIRDETÉS
A második helyet könnyedén megszerezte, a futamgyőzelemért azonban nem tudott harcba szállni az F1-es Bahreini Nagydíjon Sergio Perez. Legközelebb le akarja győzni Max Verstappent.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 05: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 05, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Újabb lehengerlő futamot teljesített a Red Bull Forma-1-es istállója, ami a 2023-as F1-es szezont rögtön egy dupla győzelemmel kezdte. Bahreinben a címvédő Max Verstappen zavartalan rajt-cél győzelmet aratott, Sergio Perez pedig 12 másodperccel a csapattársa mögött ért célba a második helyen. Perez futama nem alakult olyan simán, mint Verstappené, a rajtnál ugyanis Charles Leclerc kicsavarta a kezéből a második pozíciót, amit csak jó néhány körrel később, eltérő gumistratégia segítségével tudott visszaszerezni a monacóitól. Onnantól azonban számára is sima út vezetett a célig.

„Ez egy nagyszerű kezdés, ha visszagondolunk arra, hogyan kezdtük a tavalyi évet” – idézte fel a Red Bull tavalyi dupla bahreini kiesését Perez. „Ez egy jó visszatérés a csapat számára. A téli szünet során nagyon keményen dolgoztunk, szóval jó így látni a srácokat. Erős csomaggal rendelkezünk, és fontos volt, hogy mindkét autóval célba érjünk.”

Perez idén minden erejével azon van, hogy legyőzze csapattársát. Úgy érzi, erre Bahreinben a rajt miatt nem volt lehetősége.

„Azt hiszem, ma a rajton ment el a futamgyőzelemre való esélyem. Onnantól azon voltam, hogy minimalizáljam a veszteséget. Ma a második hely volt a maximum, amire képes voltam.  Hosszú év áll előttünk, és úgy érzem, minden kifutással közelebb kerülök hozzá. Jól érzem magam az autóban és erős csomaggal rendelkezünk. Mindent bele fogok adni” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!