Friss hírek

Perez: Ocon értse meg, mi az a versenyzés!

Nem meglepő, hogy az Osztrák Nagydíj csütörtöki napján Sergio Perez sajtótájékoztatóján a megszokottnál sokkal több újságíró jelent meg – és az sem meglepetés, miről kérdezték a mexikóit…

Nem csak Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között történt balhé az Azerbajdzsáni Nagydíjon, hanem a két Force India-pilóta, Sergio Perez és Esteban Ocon között is, a két versenyző ugyanis a dobogóért harcolt, amikor összeütköztek, ez pedig mindkettejük futamát megpecsételte.

Az Osztrák Nagydíj csütörtöki médianapján természetesen a sajtó képviselői leginkább arra voltak kíváncsiak, hogyan látja a történtek óta a helyzetet Perez, és sikerült-e azóta beszélnie csapattársával.

„Részemről nem változott a helyzet. Elvesztettük a dobogót, amit két autóval is elérhettünk volna. Azóta továbbléptünk, és előrefelé kell tekintenünk. Azóta nem beszéltünk, talán később majd fogunk” – nyilatkozta Perez.

A Force India versenyzői között nem az előző versenyen alakult ki a feszültség, hiszen már korábban, a Kanadai Nagydíjon is konfliktusba kerültek egymással, amikor Ocon úgy érezte, gyorsabb is lehetne csapattársánál, ám az nem engedte előre őt.

„Nem tudom, hogy haragudott-e, vagy sem, azok után, ami Kanadában történt. De ami Bakuban történt, az teljességgel elfogadhatatlan a csapat szempontjából. A csapattársak közötti versengés lehet nagyon intenzív, de sosem annyira, hogy értelmetlenül ütközzünk.”

A sajtótájékoztató során úgy tűnt, Perez még mindig haragszik csapattársára: „Meg kell értenie, mi az a versenyzés. Az azt jelenti, hogy versenyzünk, nem pedig azt, hogy nekiütközünk a másiknak.”

A csapatvezetés szerint Oconnak még sok tapasztalatot kell szereznie a Forma-1-ben – biztosak benne, hogy rutinosabb versenyzőként már nem követne el hasonló hibát. Perez szerint azonban nem annyira egyértelmű, hogy az incidens Ocon tapasztalatlanságának tudható be.

„Nem tudom, hogy ez az alacsonyabb kategóriákban hogy van… A csapat szerint a tapasztalatlanságából adódott ez a dolog, de nem tudom, hogy ez mit jelent…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!