Perez örül Marko brutális őszinteségének - F1VILÁG.HU

Perez örül Marko brutális őszinteségének

A Red Bull Forma-1-es csapatának rutinos versenyzője, Sergio Perez azt mondja, nagyon örül annak, hogy van az osztrák istállónál egy olyan őszinte és egyenes ember, mint Dr. Helmut Marko.

A Red Bull motorsport-tanácsadója a brutálisan őszinték körébe tartozik, és nem riad meg attól sem, hogy újságírók előtt kritizálja versenyzőit. Ez persze sok pilóta számára extra nyomást jelenthet, Perez azonban azt mondja, örül annak, hogy van valaki, aki nyíltan megmondja, mit is gondol a teljesítményéről.

„Az az igazság, hogy nagyon örülök Helmutnak. Mindig elmondja, amit gondol. Ha jól teljesítesz, mondja. Ha viszont rosszul, azt is. Nemcsak neked, hanem a sajtónak is” – mondta a mexikói.

 

„Nagyon egyenes, és igazán tisztelem őt, mert nem sokan vannak az F1-ben olyanok, mint ő. Azt gondolom, jó a kapcsolatunk. Egyre jobban és jobban megismerjük egymást.”

„A versenyek után általában beszélek vele telefonon, ilyenkor elmondja, hogy rosszul dolgoztam-e, vagy sem.”

Perez az Emilia-Romagna Nagydíj időmérő edzésén gyorsabb tudott lenni Max Verstappennél, versenyen viszont még nem sikerült a holland előtt végeznie, ráadásul Verstappen több mint kétszer annyi pontot gyűjtött, mint ő.

A rutinos mexikói azt mondja, még ismerkedik a Red Bull autójával, de egyre kényelmesebben érzi magát benne.

„Amikor eltérő pályára, más körülmények közé érkezünk, az sokat segít az adaptációban, az autó megértésében, főleg versenyzés közben. Szerintem a versenyzés tekintetében fejlődtem a legtöbbet, mert az, amit a korábbi csapataimnál csináltam, itt nem működött. Változtatnom kellett a hozzáállásomon a versenyzés tekintetében. Portugáliában pedig nagyot léptem előre.”

„Arra törekszem, hogy nyerjek. Még nagyon korán van, és türelmesnek kell lennem. 10 futam múlva már pontosan tudni fogom, hol állok, és milyen esélyeim vannak a bajnokságban. Most még az elején járunk, és semmi értelme túlelemezni a dolgokat. Az F1-es idények elég hosszúak. Nem számít, hol kezdesz, vagy hogy kezdesz – az a lényeg, hogy hogyan fejezed be Abu Dhabiban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!