Friss hírek

Perez: Örülök, hogy Button lesz a csapattársam

A McLaren Mercedes újonnan szerződtetett versenyzője, Sergio Perez elárulta, szerencsésnek érzi magát amiatt, hogy 2013-ban Jenson Button csapattársaként versenyezhet majd a Forma-1-ben.


A McLaren Mercedes újonnan szerződtetett versenyzője, Sergio Perez elárulta, szerencsésnek érzi magát amiatt, hogy 2013-ban Jenson Button csapattársaként versenyezhet majd a Forma-1-ben.

A mexikói tehetség múlt héten, Jerezben mutatkozott be a McLaren színeiben, amikor először vezethette a wokingi gárda vadonatúj, MP4-28-as versenyautóját. Perez – akárcsak Button – két napot tölthetett el a 2013-as modell volánja mögött.

A 23 esztendős versenyző elmondta, nagyon örül annak, hogy idén egy világbajnok oldalán versenyezhet, hiszen sokat tanulhat majd 33 éves csapattársától.

„Nagyon szerencsés versenyző vagyok, amiért egy világbajnok lesz a csapattársam az idei szezonban, ráadásul egy ilyen remek fickó” – mondta a McLaren versenyzője az ESPN-nek.

„Remekül együtt tudtunk dolgozni az eddig eltelt rövid időben. A nyomás kétségkívül ott van, hiszen a csapat sokat vár tőlem, mint ahogy én is magamtól. Szeretném megnyerni a bajnoki címet, és megküzdeni mindenkivel.”

„Együtt dolgozom majd Jensonnel, hogy tanuljak tőle, és azt hiszem, remek munkát végzünk majd.”

Perez két évet töltött el a Sauber F1-es csapatánál, mielőtt a McLarenhez igazolt. Elárulta, volt néhány különbség a két csapat között, melyet meg kellett szoknia.

„A procedúrák teljesen mások, mint ahogy az autó működése is. Alapvetően arról van szó, hogy meg kellett tanulni, hogyan állítsam be az autót más eszközökkel. Ez elég nehéz, mivel minden csapat más stratégiákat alkalmaz például a kormányon, és nem mindenki mondja ugyanazt a rádión. Ez új számomra, de ugyanakkor nagyon jó dolog is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek