Friss hírek

Perez pontot rabolhatott volna Hamiltontól, de a Red Bull nem akarta beáldozni őt

Túlságosan brutális lett volna Sergio Perezzel szemben, ha a dobogós eredménytől megfosztva a bokszba hívja őt a Red Bull azért, hogy megfussa a vasárnapi Amerikai Nagydíj leggyorsabb körét, ezáltal pontot raboljon Lewis Hamiltontól – ezt mondja Christian Horner.

A texasi versenyt Max Verstappen nyerte meg Lewis Hamilton és Perez előtt, a holland pilóta így 12 pontra növelte előnyét az összetettben. A Red Bull-pilóta előnye azért nem 7 egységgel nőtt vasárnap, mert Hamilton a futamon megfutotta a leggyorsabb kört, így bezsebelt egy bónuszpontot.

Pedig a Red Bullnak lehetősége lett volna arra, hogy Sergio Perez révén elrabolja ezt tőle, a csapatnál viszont nem akarták, hogy a mexikói elveszítse dobogós eredményét azzal, hogy a bokszba hívják.

„Túlságosan brutális lett volna a bokszba hívni Checót, és elvenni tőle a dobogót” – mondta Christian Horner. „[Charles] Leclerc nyilván túl közel volt. A csapat kollektív helyzetét tekintve jobb volt, hogy Checo megtartotta a pontjait, szóval így tettünk.”

Azzal, hogy Perez a 3. helyen zárt, nem pedig a 4. pozícióan, a Red Bull a konstruktőri versenyben jobban járt, hiszen a mexikói így 15 egységgel gazdagodott, ellenkező esetben pedig a leggyorsabb körrel együtt legfeljebb 13 pontot szerezhetett volna.

Az austini volt egyébként sorozatban Perez második dobogója, noha a mexikói pilóta betegséggel bajlódott, ráadásul az itatórendszere is elromlott az autóban.

„Ahogy menedzselte a versenyt, látszott, hogy egyre magabiztosabb” – mondta Horner. „Ez sorozatban a második verseny, ahol dobogóra állt. És most jön a hazai versenye. Kezdi megtalálni a formáját, ami döntő fontosságú számunkra az év ezen szakaszában.”

A konstruktőrök versenyében a Mercedes jelenleg 23 ponttal vezet a Red Bull előtt, míg az egyéni tabellán Max Verstappen előnye 12 pont Lewis Hamiltonnal szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!