Friss hírek

Perez rajtbüntetést kapott a Räikkönen-ütközés miatt

Sergio Perez, Racing Point RP20
Sergio Perez, a Racing Point versenyzőjét egy rajthellyel hátrébb sorolják a Toszkán Nagydíj rajtrácsán a második szabadedzésen történt ütközése miatt.

Perez Kimi Räikkönennel ütközött a második szabadedzésen, amikor a bokszból a pályára hajtott – a finn azonban éppen akkor érkezett, és ütközés lett az eset vége. 

Perez folytatni tudta a körözést, míg Räikkönen a bokszba hajtott, az edzést pedig piros zászlóval szakították meg, hogy a törmelékeket összetakaríthassák a pályán. 

Perez a versenybíráknak elmondta, esélye sem volt arra, hogy más ívet válasszon a bokszutcából kijövet – a stewardok ezt figyelembe vették, azonban a felelősség szerintük akkor is a mexikóit terheli, ezért 1 rajthelyes büntetéssel sújtották

Mivel Perezt a csapat figyelmeztette Räikkönen érkezésére, és a tükörből is láthatta az Alfa Romeót, a versenybírák szerint a Racing Point pilótája hibázott – azonban a körülményeket figyelembe véve csökkentették a büntetés mérétkét, 3 helyett 1 rajthelyes hátrasorolást kap

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!