Portugál Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Pérez: Régen volt már ilyen produktív péntekünk

Ugyan csak tizennegyedikként zárta a Német Nagydíj pénteki szabadedzését, a McLaren Mercedes versenyzője, Sergio Pérez úgy véli, minden okuk megvan az elégedettségre a ma elvégzett munkának köszönhetően.


Ugyan csak tizennegyedikként zárta a Német Nagydíj pénteki szabadedzését, a McLaren Mercedes versenyzője, Sergio Pérez úgy véli, minden okuk megvan az elégedettségre a ma elvégzett munkának köszönhetően.

A 23 esztendős versenyző elárulta, a kedvező időjárásnak, illetve a kemény munkának hála mindkét keverékű gumival sok kört meg tudtak tenni a Nürburgringen, ami mindenképpen pozitívum, hiszen az elmúlt időszakban erre nem igazán volt lehetőségük.

„Néhány verseny óta ez volt a legjobb pénteki edzésnapunk – nemcsak az időjárás miatt, hanem azért is, mert jó munkát végeztünk és sok kört megtettünk mindkét gumikeverékkel” – mondta a mexikói tehetség.

„Sajnos a lágy gumival futott köreimben problémáim voltak a féktárcsákkal, de optimista vagyok, és remélem, hogy sikerül a Q3-ba verekednem magam holnap. Viszont nem lesz könnyű, hiszen mindenki ugyanolyan helyzetben van, mint múlt hétvégén, Silverstone-ban.”

Pérez elmondta, szeretne a legjobb tíz között végezni a holnapi időmérőn, hogy aztán a futamon pontokért harcolhasson.

„Először is be kell jutnunk a Q3-ba, ami nem lesz könnyű, de a cél természetesen a pontszerzés kell, hogy legyen.”

A Brit Nagydíjon tapasztalt sorozatos gumiproblémák miatt a Pirelli ezen a hétvégén új, kevlárgyűrűs abroncsait bocsátotta a csapatok rendelkezésére. Pérez múlt héten, Silverstone-ban egyike volt azon pilótáknak, akik defektet kaptak a futamon. A mexikói elmondta, nincs sok teljesítménybeli különbség a gumik között, ám ezek az abroncsok biztonságosabbak.

„A gumik érzésre nagyon hasonlóak az eddig használtakhoz, és hasonlóképp kopnak is. Eltekintve a biztonságtól, nem sokat változtak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!