Perez: Remélem, a vasárnapi rajtnál is négy helyet javítok! - F1VILÁG.HU

Perez: Remélem, a vasárnapi rajtnál is négy helyet javítok!

HIRDETÉS
Azt követően, hogy szinte teljesen sikerült visszanyernie az időmérő utáni büntetéssel elveszített pozícióit, Sergio Perez korai élre törésről álmodik az Osztrák Nagydíj versenye előtt.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 09: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing  during the F1 Grand Prix of Austria Sprint race at Red Bull Ring on July 09, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A Red Bull mexikói pilótája pénteken a rajtrács negyedik helyére kvalifikált, ám a sportfelügyelők az időmérő után egy Q2-es pályaelhagyás miatt elvették a Q3-ban futott összes és a középső szakaszban elért legjobb időeredményét is, így kilenc pozíció elvesztésével csak a 13. helyről startolhatott a szombati sprinten.

Egy erős rajt után kulcsfontosságú volt számára, hogy a 3-as kanyarig tartó sprintben a belső íven Lewis Hamilton elé kerüljön, majd a két Haason és Esteban Oconon is gyorsan túljutott, így az ötödik helyet és az érte járó négy pontot bezsebelve.

„Jól sikerült ez a felzárkózás. Erősen startoltam és kimaradtam minden bajból, bár nem volt könnyű dolgom a 3-as kanyarban Lewisszal, miközben sokan mások is egymás mellett haladtak. Kihoztuk a lehető legtöbbet a sprintből, amit erős eredménynek érzek. Miután mindenkin túljutottak, George Russell már egy kicsit messze volt tőlem. Bár szerettem volna visszajutni a negyedik helyre, de az ötödikről is lesz esélyem harcolni” – fogalmazott a mexikói pilóta.

Perez szerint a futamon a siker kulcsa „mindössze” annyi, hogy megismételje szombati remek rajtját, csupán ezúttal jóval agilisabb ellenfelekkel szemben.

„Ezen a sprinten is tanultunk olyan dolgokat, amelyek segíthetnek számunkra abban, hogy vasárnap feljussunk a dobogóra. A türelem lesz a kulcs, de szeretnék jó rajtot fogni, hogy azonnal helyzetbe kerüljek. Ma négy helyezést javítottam az első körben, és hátha holnap is sikerül ugyanez! Az autóban mindenesetre még vannak olyan tartalékok, amelyeket eddig nem hoztunk ki, szóval bizakodhatunk a verseny kapcsán” – mondta Perez, akinek hátránya a tabella második helyén a sprintet követően 38 pontra nőtt csapattársával, a pole-t birtokló Max Verstappennel szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!