Friss hírek

Pérez reméli, 2015-ben megvalósul a Mexikói Nagydíj

A McLaren Mercedes korábbi versenyzője, Sergio Pérez bízik abban, hazája, Mexikó 2015-ben vendégül láthatja majd a Forma-1 mezőnyét.


A McLaren Mercedes korábbi versenyzője, Sergio Pérez bízik abban, hazája, Mexikó 2015-ben vendégül láthatja majd a Forma-1 mezőnyét.

Ahogyan arra számítani lehetett, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) által szerdán nyilvánosságra hozott versenynaptárból kikerült a Mexikói Nagydíj, így Pérez biztosan nem versenyezhet majd hazai közönsége előtt 2014-ben.

A 23 esztendős versenyző – aki a hírek szerint jövőre a Force Indiánál folytathatja pályafutását – elárulta, bízik abban, hogyha jövőre nem is, egy évvel később valóra válik az álma.

„Számítottam arra, hogy kikerül a versenynaptárból, szóval nem vagyok annyira csalódott” – árulta el Pérez.

„De hiszem, hogy 2015-ben már tényleg megvalósulhat a dolog. Sokkal közelebb vagyunk ehhez, mint pár hónappal ezelőtt. Nagy reményeket fűzök ahhoz, hogy 2015-ben Mexikó visszatérhet.”

Korábban Pérez úgy nyilatkozott, a mexikói versenyzők sikere szereplése kulcsfontosságú lehet a Mexikói Nagydíj visszatérésének szempontjából, ám az, hogy távoznia kellett a McLarentől, nem hozható összefüggésbe azzal, hogy hazája mégsem rendezhet futamot 2014-ben.

Pérez nagy reményekkel vágott neki az idei évnek, és bár legjobb eredménye csak egy ötödik hely lett 2013-ban a meglehetősen versenyképtelen autóval, úgy érzi, nem becsülte alá a rá váró kihívásokat.

„Tudtam, hogy az egyik legnagyobb csapathoz érkezem, és hogy nagyobb nyomás nehezedik majd a vállamra. Ahogyan azt bizonyára tudják, vélhetően a lehető legrosszabbkor szerződtem ide, szóval még nehezebb dolgom volt, hiszen tavaly nagyszerűen teljesített a McLaren. Idén viszont nagyon küszködtünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!