Friss hírek

Perez reméli, a sprintfutamon előrébb juthat majd

Csak az 5. helyről rajtolhat majd a Forma-1 történetének első sprintfutamán Sergio Perez. A mexikói versenyző hibázott az időmérőn, ám reméli, szombaton javítani tud majd.

Perez legjobb Q3-as idejét a versenyfelügyelők törölték a pénteki kvalifikáción, mivel a mexikói versenyző kiszélesítette a silverstone-i pálya egyik kanyarját.

A rutinos versenyző emiatt csak az 5. rajthelyet szerezte meg a szombati sprintidőmérőre – melynek végeredménye dönt majd a vasárnapi verseny rajtsorrendjéről.

„A 15-ös kanyart szélesen vettem, emiatt pedig törölték a legjobb köridőmet, amiért kár. Viszont ezek a szabályok, és szerencsére csak egy helyet veszítettem” – mondta a mexikói.

„A 4. hely egy kicsit jobb lett volna, de még ott lesz a sprintfutam, hogy előrébb jussunk a rajtrácson a vasárnapi versenyre, szóval van még bőven esélyünk.”

Perez hozzátette, az időmérőn sajnos nem tudta a legtöbbet kihozni a Red Bull autójából.

„Sokat javítottunk az autón a pénteki nap előrehaladtával, de a Q3 végén egy kicsit változott az egyensúly, és nem tudtam a legtöbbet kihozni az autóból.”

„Várom már a szombati napot, mivel érdekes lesz látni, hogyan alakul az új sprintfutamos formátum, és mennyire tudunk előrejutni ezen a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!