Perez reméli, a sprintfutamon előrébb juthat majd - F1VILÁG.HU

Perez reméli, a sprintfutamon előrébb juthat majd

HIRDETÉS
Csak az 5. helyről rajtolhat majd a Forma-1 történetének első sprintfutamán Sergio Perez. A mexikói versenyző hibázott az időmérőn, ám reméli, szombaton javítani tud majd.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 16: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda during practice ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 16, 2021 in Northampton, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images)

Perez legjobb Q3-as idejét a versenyfelügyelők törölték a pénteki kvalifikáción, mivel a mexikói versenyző kiszélesítette a silverstone-i pálya egyik kanyarját.

A rutinos versenyző emiatt csak az 5. rajthelyet szerezte meg a szombati sprintidőmérőre – melynek végeredménye dönt majd a vasárnapi verseny rajtsorrendjéről.

„A 15-ös kanyart szélesen vettem, emiatt pedig törölték a legjobb köridőmet, amiért kár. Viszont ezek a szabályok, és szerencsére csak egy helyet veszítettem” – mondta a mexikói.

„A 4. hely egy kicsit jobb lett volna, de még ott lesz a sprintfutam, hogy előrébb jussunk a rajtrácson a vasárnapi versenyre, szóval van még bőven esélyünk.”

Perez hozzátette, az időmérőn sajnos nem tudta a legtöbbet kihozni a Red Bull autójából.

„Sokat javítottunk az autón a pénteki nap előrehaladtával, de a Q3 végén egy kicsit változott az egyensúly, és nem tudtam a legtöbbet kihozni az autóból.”

„Várom már a szombati napot, mivel érdekes lesz látni, hogyan alakul az új sprintfutamos formátum, és mennyire tudunk előrejutni ezen a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!