Perez reméli, bajnoki címmel tiszteleghetnek Mateschitz emléke előtt - F1VILÁG.HU

Perez reméli, bajnoki címmel tiszteleghetnek Mateschitz emléke előtt

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Sergio Perez azt reméli, a mai Amerikai Nagydíjon csapata megszerezheti a konstruktőri világbajnoki címet, így méltó módon emlékezhetnek meg az istálló minap elhunyt tulajdonosáról, Dietrich Mateschitzről.
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 22: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 22, 2022 in Austin, Texas. (Photo by Jared C. Tilton/Getty Images)

Mateschitz halálhíre az austini időmérőt megelőzően érkezett: az üzletember 78 éves korában, hosszan tartó betegeskedés után hunyt el. A Red Bull versenyzője, Sergio Perez az időmérőt érhető módon szomorúan nyilatkozott, ugyanakkor azt mondta, rendkívül hálás Mateschitznek, amiért lehetőséget adott neki F1-es csapatánál.

„Ez egy szomorú nap a teljes Red Bull család számára – ilyenkor jön rá az ember, hogy vannak sokkal fontosabb dolgok is az életben” – mondta a mexikói versenyző. „Az, ahogy Dietrich hozzáállt a sorthoz, és ahogy globálisan támogatta a sportolókat, változást jelentett a világbajnok. Olyan lehetőséget adott nekem, amilyet soha senki, és ezért mindig hálás leszek neki” – mondta a mexikói. „Nagyon szomorú pillanat volt, amikor megtudtuk a hírt, hiszen tudjuk, hogy hamarosan bajnokok lehetünk, ő pedig nem láthatja ezt. Az egész csapat érte és a családjáért fog versenyezni, és nagyon remélem, hogy olyan eredményt tudunk elérni, amilyet ő is szeretne.”

Perez a 4. helyet szerezte meg a szombati időmérő edzésen, ám 5 rajthelyes büntetést kapott motorkomponens-csere miatt, így a mai futamot csak a 9. helyről kezdheti meg. A rutinos versenyző azt mondja, az autó beállításai során a versenyre helyezték a hangsúlyt, ez pedig segítheti őt abban, hogy előrébb jusson a mezőnyben.

„Az időmérőn nem sikerült a maximumot nyújtanunk a mindössze három garnitúra gumival, de olyan hétvége ez, amelyről tudtuk, hogy büntetésünk lesz, szóval a versenyre kellett áthelyeznünk a fókuszt, és remélhetőleg ez kifizetődik majd. Nehéz lesz előrejutni ezen a pályán, de mindent beleadunk majd, mert egy jó eredmény tényleg sokat jelentene ezen a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!