Friss hírek

Perez reméli, bajnoki címmel tiszteleghetnek Mateschitz emléke előtt

A Red Bull versenyzője, Sergio Perez azt reméli, a mai Amerikai Nagydíjon csapata megszerezheti a konstruktőri világbajnoki címet, így méltó módon emlékezhetnek meg az istálló minap elhunyt tulajdonosáról, Dietrich Mateschitzről.

Mateschitz halálhíre az austini időmérőt megelőzően érkezett: az üzletember 78 éves korában, hosszan tartó betegeskedés után hunyt el. A Red Bull versenyzője, Sergio Perez az időmérőt érhető módon szomorúan nyilatkozott, ugyanakkor azt mondta, rendkívül hálás Mateschitznek, amiért lehetőséget adott neki F1-es csapatánál.

„Ez egy szomorú nap a teljes Red Bull család számára – ilyenkor jön rá az ember, hogy vannak sokkal fontosabb dolgok is az életben” – mondta a mexikói versenyző. „Az, ahogy Dietrich hozzáállt a sorthoz, és ahogy globálisan támogatta a sportolókat, változást jelentett a világbajnok. Olyan lehetőséget adott nekem, amilyet soha senki, és ezért mindig hálás leszek neki” – mondta a mexikói. „Nagyon szomorú pillanat volt, amikor megtudtuk a hírt, hiszen tudjuk, hogy hamarosan bajnokok lehetünk, ő pedig nem láthatja ezt. Az egész csapat érte és a családjáért fog versenyezni, és nagyon remélem, hogy olyan eredményt tudunk elérni, amilyet ő is szeretne.”

Hirdetés
 

Perez a 4. helyet szerezte meg a szombati időmérő edzésen, ám 5 rajthelyes büntetést kapott motorkomponens-csere miatt, így a mai futamot csak a 9. helyről kezdheti meg. A rutinos versenyző azt mondja, az autó beállításai során a versenyre helyezték a hangsúlyt, ez pedig segítheti őt abban, hogy előrébb jusson a mezőnyben.

„Az időmérőn nem sikerült a maximumot nyújtanunk a mindössze három garnitúra gumival, de olyan hétvége ez, amelyről tudtuk, hogy büntetésünk lesz, szóval a versenyre kellett áthelyeznünk a fókuszt, és remélhetőleg ez kifizetődik majd. Nehéz lesz előrejutni ezen a pályán, de mindent beleadunk majd, mert egy jó eredmény tényleg sokat jelentene ezen a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez reméli, bajnoki címmel tiszteleghetnek Mateschitz emléke előtt
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni
Marko: Verstappenhez jelenleg senki sem mérhető

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!