Perez: Sikerült a kármentés, de frusztráló verseny volt - F1VILÁG.HU

Perez: Sikerült a kármentés, de frusztráló verseny volt

Jól sikerült a kármentés Sergio Perez számár a 2023-as Forma-1-es idény harmadik versenyén, Ausztráliában. A mexikói pilóta a bokszutcából rajtolva szerzett értékes pontokat.

Perez a szombati időmérő edzésen mért kör nélkül az utolsó helyen zárt, miután kicsúszott a pályáról, a versenyt pedig a bokszból volt kénytelen megkezdeni. A rutinos pilóta a vasárnapi versenyen szépen zárkózott fel, és végül az 5. helyen intette őt le a kockás zászló, ráadásul a leggyorsabb kört is megfutotta. A Red Bull versenyzőjének hátránya 15 pontra nőtt a tabellán csapattársával, Max Verstappennel szemben – elmondása szerint azonban a legtöbbet hozta ki a versenyből.

„Megtettük, ami tőlünk telt” – mondta a mexikói versenyző. „Nagyon jól rajtoltam az első újraindításnál, 3-4 helyet is nyertem, de aztán elég kusza lett minden, szóval ki kellett hátrálnom.”

 

„Ha azt nézzük, honnan rajtoltam, és milyen nehéz volt előzni a DRS-vonatban, elmondható, hogy sikerült minimalizálnunk a károkat a szombati nap után.”

Perez remek előzéseket mutatott be a verseny során, elmondása szerint azonban frusztráló futamon van túl.

„Igen, de kezdtem elég frusztrálttá válni, mivel egyszerűen nem tudtam elég közel kerülni, túl sokáig tartott az egész, szóval nem nagyon tudtam előrébb jutni. Most inkább már előre tekintünk a bakui versenyre, meg kell oldanunk a problémáinkat, és remélhetőleg erősen tudunk visszatérni.”

A mexikói hozzátette, az időmérő után „sok mindenen változtattak az autón”, és ez remélhetőleg hasznukra lesz majd a folytatást illetően.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez: Sikerült a kármentés, de frusztráló verseny volt
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin
Gasly gratulál Oconnak, de csalódott a saját versenye miatt
Stroll: Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek…
A Ferrari elnézést kért Leclerc-től a Monacóban történtekért

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!